КАК ДА СЕ ХРАНИМ, КОГАТО ВЗЕМАМЕ АНТИБИОТИЦИ

В случай най-вероятно синдромът на раздразнените черва е съпътстван от голямото количество бактерии. В дванадесетопръстника и тънкото черво се “заселват” бактерии, които не трябва да бъдат там. Причината за това най-често е нарушено отделяне на жлъчен сок.

“Излишните” микроби изработват газ. Именно той е причина за болки в корема. Затова не е толкова учудващо, че след курса на лечение с антибиотици вие сте се почувствали по-добре.

Именно антимикробната терапия е основно лечение на бактериалното натрупване в червата. За да се унищожат бактериите в червата, не са необходими препарати, действащи на целия организъм. Достатъчни са антимикробни лекарства, които не се усвояват в стомашно-чревния тракт.

След антибиотиците обикновено се назначават препарати, подпомагащи размножаването на полезните микроби. Те най-успешно коригират микрофлората.

Вие трябва да промените и начина си на хранене. Яжте по-малко сладки неща, защото те са любима храна на бактериите. Откажете се от употребата на изкуствени подсладители, които могат да предизвикат метеоризъм и диария.

За предпочитане е да консумирате плодове, зеленчуци и горски плодове с бактерицидни свойства. Към зеленчуците, богати на фитонциди, се отнасят ряпата, лукът, чесънът, хрянът и целината. А най-голяма антимикробна активност притежават малините, ягодите, боровинките, наровете. Ще бъде полезно да добавяте към ястията си подправки (ако ги понасяте, разбира се) като карамфил, канела, кимион и дафинов лист.

КАК ДА СЕ ХРАНИМ, КОГАТО ВЗЕМАМЕ АНТИБИОТИЦИ
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “КАК ДА СЕ ХРАНИМ, КОГАТО ВЗЕМАМЕ АНТИБИОТИЦИ

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *