Мистериозна находка в България може да пренапише историята ни!

Оказва се, че планината Странджа и река Велека крият своите тайни за несметни богатства, оценявани за повече от 50 млрд. лева

Мистериозни огромни златни залежи откриха у нас. Оказва се, че планината Странджа и река Велека крият своите тайни за несметни богатства, оценявани за повече от 50 млрд. лева. Тази сензационна новина разкри в. „168 часа”, цитиран от burgasnovinite.bg.

gold

Мистериозна находка, открита у нас, може да пренапише историята на България

В последните месеци се наблюдава огромен интерес на любители иманяри, които промиват пясъците на реките Резовска, Велека, Мечи дол, Караагач и Катун в търсене на самородния благороден метал. Същевременно има бум и в търсенето на древни съкровища, датирани от времето на Римската империя и на Древна Тракия. Иманярите са се снабдили с модерни и професионални златотърсачи, с които тестват региона на магичната планина Странджа.

Търсят се и залежи от диаманти. Особено интензивна иманярска дейност бе отчетена през септември 2013 г., когато десетки търсачи на съкровища се събраха на своеобразен събор в планината Странджа. Те дори са се организирали в Асоциация на златотърсачите в България.

Специалистите са категорични, че в планината има несметни златни залежи, които са разделени в няколко жили, част от които продължават дори и на територията на южната ни съседка Турция, а други са под планината Сакар.

За тази убеденост на експертите има и редица доказателства. Те се крият още в далечната ни история, когато по времето на Древен Рим на наша територия са били разкопавани множество мини, от които се е добивало злато. Тук е била и най-големият рудник на територията на Римската империя, разкрива Велко Вълев, краевед от региона на Странджа.

Това е българската треска за злато, но няма толкова много намерени златни находки от иманярите, че да се получи някакъв по-добър ефект. За съжаление даже и да се намери някаква златни жила или находище на диаманти, които ще бъдат във всички случаи в малки количества, просто не си струва унищожаването на природата с изкопни работи. У нас липсват и кимберлити, което потвърждава, че даже и да има находки на диаманти, те ще са малко.

Златотърсач № 1 проф. Гергелчев: В България има злато за 1 трилион и 100 милиарда долара!

Златотърсач № 1 проф. Гергелчев: В България има злато за 1 трилион и 100 милиарда долара!

Освен това и разработените златни и други находища са дадени на концесия на други държави и ние нямаме полза от тях, плащат ни само няколко процента, а за някои и само 1 процент. Всякакви полезни находки се експлоатират от чужди компании, а народът ни, на когото принадлежат, остава беден и мизерства, заради политиката на други държави към нас.

По подобен начин стои въпросът и с предполагаемите скрити съкровища. Политиците продължават да увеличават цените на стоките, няма достатъчно работни места и никой не мисли за бедния народ. Друга една богата страна е Конго. Изчислено е, че природните богатства в нея възлизат на огромна сума около 20 трилиона долара, но те се добиват от американски и други компании, а народът също е много беден.

сподели бутон

Мистериозна находка в България може да пренапише историята ни!
4.5 (90%) 4 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

6 коментара по “Мистериозна находка в България може да пренапише историята ни!

  1. "В България тези скали се срещат Кърджалийско, Пловдивско, Хасковско, Ихтиманско и в Странджа". Това е цитат от научна статия.

  2. Viliana Penovska

    (Именно липсата на кимберлити в България е причина за научния скептицизъм към находката на д-р Харизанов. Ученият обаче е категоричен, че откриването на диамантени зърна у нас не е научен парадокс.) Ето какъв цитат пък намерих аз. И да има, то е нещо нищожно за което не си струва да си съсипваме природата, защото добива е свързан с огромни изкопни работи.

  3. И какво като има нищо полезно за хората управляващите ни веднага ще го дадът на някои за безценица както и другия ни рудник американци го обработват а ние получавахме нещо от сорта на 4-6% много жалко…

  4. Ние получаваме трохички, жалко , много жалко че сме дарени от Бог ,умен народ, но …….Първи изобретатели – компютър,самолет,сега и триизмерно на образи и т.н.За мен ние сме много умен, учен, способен народ във всяко отношение.Дано да проумеят тези от които зависи прекратяването на този договор и облагодетелствуването на някой хора ,защото рано или късно ще бъдат наказани за деянията си

  5. Госпожо Петрова хората които промиват злато не са иманяри. В страни като Австралия и Щатите на тези които работят това професионално им се зачита стаж най – висока категория отпускат им се средства за обурудване…. В крайна сметка добитото от тях злато е 100% приход към държавната хазна и обезпечава съответната валута.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *