Числото Пи
Числото Пи си има своя музика

Магическото число „пи” звучи Божествено! (ВИДЕО)

Дейвид Макдоналд, феноменален музикант, е създал Божествената мелодия, чрез която по звучен начин е изобразил едно от най-мистериозните и магически числа – „пи”

Числото „пи” е не само едно от най-важните фундаменти на математиката, но е и най-известната и основополагаща константа в тази точна наука.

То е тайнство, познато на древните учени, архитекти и строители. То представлява съотношението между обиколката на окръжността и нейния диаметър. Гръцкият символ, изписващ това магическо число, е „π”.

Числото „пи” най-бързо и лесно може да бъде получено като разделим обикновената дроб 22/7. То приблизително е равно на 3,14, както го познаваме и от учебниците по математика. През 2002 г. учен от Япония, благодарение на изключително мощен софтуер и компютър успява да получи 1,24 трилиона цифри след десетичната запетая при изчисляване на числото „пи”.

Числото „пи” крие много мистерии в себе си. Така например, ако изкараме първите 144 цифри след запетайката, последните три ще се получат 666 – число, приемано като дяволско или както в Библията е описано, като „числото на звяра”.

Повече от 4000 години числото „пи” е било познато и използвано в азиатските цивилизации.

И щом като е толкова безценно това магическо число, то не може да няма и своя празничен ден. Това е 14 март, тъй като в обратен ред образува именно мистериозното число – 3,14.

В знак на това, че същността на числото „пи” вълнува и днес мозъците на учени, математици, архитекти, композитор е създал Божествената мелодия на 3,14.

Дейвид Макдоналд, феноменален музикант, е създал Божествената мелодия, чрез която по звучен начин е изобразил едно от най-мистериозните и магически числа – „пи”. За да изпълни тази уникална мелодия той е приел, че всяка цифра от числото ще бъде заместена със съответната нота.

За да звучи тази композиция завършено, композиторът добавя и хармонии – съзвучия, изпълнени с лявата му ръка, като фон за същинската музика. Насладете се на това уникално видео, представящо как звучи мистериозното число „пи” и неговата Божествена мелодия.

Числото пи – хилядолетната математическа загадка

За Калинка Петрова

Казвам се Калинка Петрова. Завършила съм „Журналистика”. Станах част от екипа на "Марс Медия" през 2011 г. Пиша за сайта Chudesa.net. Освен за чудесата около нас, водя рубриката за християнските празници и традиции. Следя благотворителните инициативи и дарителските кампании, които се провеждат в полза на нуждаещите се и на които Chudesa.net отделя особено внимание, за да бъдем максимално полезни на всички наши читатели.

Прочети още

Христо Нанев: Моралът е алфата и омегата на всяко развитие

Христо Нанев представи в кърджалийската Регионална библиотека новата си книга за нашия уникален свръхфеномен Слава …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *