Всеки вярва в някакво свое си суеверие. За някои минаването под стълба е просто рутинно действие, за други знак, че нещо лошо ще се случи.

Кои обаче са 10-те най-шантавите суеверия, които човечеството и в голяма степен българският ум са сътворили.

10. Ще бъдеш щастлив, ако се подстрижеш по време на буря. Не трябва да се чудим тогава, ако видим опашка пред фризьорския салон по време на пороен дъжд.

9. Дълги уши показват, че човекът е лъжлив, мързелив, клеветник и лош. – Много набързо нещо окалпазиха магаретата!

8. Бременната жена да не седи с изпънати крака, ако някой ги прескочи, детето ще е куцо. – То и затова на повечето бременни жени им отичат краката и все във вдигнато положение ги държат – да бе би някой да ги прескочи.

7. Ако случайно ударите ръката си в дърво, ще бъдете обичани. – А ако не е случайно, дали върши работа?

нумерология

Уф, откъде ли мирише?

6. В джобчето на булката се посатвяла увита скилидка чесън, за да е щастлива в брачния си живот. А и за да си тръгне по-бързо родата на свекърите.

5. Ако всеки път, когато излизате, поставяте банкнота до огледалото в антрето, парите ви ще се удвоят. – То всеки се разтапя от собственото си отражение, но чак пък толкова!

4. Ако си избършеш ръцете в покривката ще ти
се забелят ноктите ! –
Много ясно, след като майката ти те накара да я изпереш наръка.

3.Ако на бременна жена й се дояде нещо, но го няма наблизо, да си ухапе или близне месестата част на ръката, под палеца. – Я да видим какво се крие в шепата! М-м-м, вкусно!

2.Ако човекът, когото чакате на обяд, не дойде навреме, то трябва да се тръсне няколко пъти покривката на масата – и той непременно ще дойде. – Да не би покривката да повика своя братовчед летящото килимче?

1. Като минете от двете страни на едно дърво, трябва да си кажете „Здрасти!”, защото в противен случай ще се скарате. – Ами какво да коментираме! Щом дотам се е стигнало, нужда от коментар няма.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: