Ужасно проклятие ги изби всичките

Проклятието „Тутанкамон“

Ужасно проклятие изби всички откриватели на гробницата на известния фараон Тутанкамон. Това е една от най-известните истории и до днес. През 1923 година египтологът лорд Карнарвън и неговият колега Хауърд Картър откриват въпросната гробница. Те имали след това и свои последователи, които също се докоснали до откритието. Малко след това обаче членовете на групата започнали да измират един по един. Веднага в медиите от онова време се появява новината, че гробницата има проклятие. Дали това е така, все още не е ясно, но жертвите вече са цели 22, а 13 от тях са присъствали на самото откриване.

Гробницата на Тутанкамон избива хора

Гробницата на Тутанкамон избива хора

Скептиците за свръхестественото намират обяснение за смъртта на откривателите във факта, че всеки от тях е бил в много напреднала възраст. Почти всички са били над 70 години, а някои дори и над 80. Затова те счита, че смъртта на учените не трябва да се разглежда като нещо необичайно.

Друга версия за гибелта на толкова много хора е наличието в гробницата на някакъв вид мухъл, неясно какъв точно, но причиняващ сериозни заболявания.

Каквато и да е истината, смъртта около гробницата на Тутанкамон витае и до днес. Затова не се препоръчва нейното посещение, ако ви е мил животът.

Милен Георгиев

Включете се в нашата група във Фейсбук:
Ужасно проклятие ги изби всичките
4 (80%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *