Феим Ходжа от Хисаря: Аллах ми позволява да се кланям на Богородица!

От доста време жителите на хасковския квартал „Хисаря” са свикнали да виждат опашка от хора, виеща се пред дома на тамошния феномен Феим Ходжа. Той приема търсещите спасение и изцерение в малко параклисче, в което едвам се побират двама души, но в което е концентрирана огромна енергия. Въпреки че изповядва исляма, Феим Ходжа е окачил в него икона на Богородица. Той самият казва, че е пратеник и на двете религии, че неговата задача е да изцерява хората, независимо какви са религията, убежденията и тегобите им.

При него, както самият той определя, идват страдащи от всякакви несгоди, но най-чести са тези с урама. Малко са лечителите у нас, които церят самодивската болест, затова и Феим Ходжа е толкова търсен. С един поглед той разпознавал проклятието на самодивите и със своите басми и броеница го изпращал надалече.

Хасковският лечител разказва, че когато бил на 5 години, Аллах му показал, че той е избран за велико дело. От тогава до днес все от Бога черпи сили – кралят на вещерите, както той нарича своя покровител, го напътства и насърчава да помага на хората. Висшата сила заръчала на Феим да съгради параклис, да построи и 4 чешми. Посочила му и седмина души, които ходжата да облече от глава до пети, но само шестима разпознали посланието на откликнали. Седмият се оказал християнин, чиито родители се противопоставили на заръката – хората не усетили, че Феим Ходжа зачита и християнската вяра, че той е и поклоник на Богородица също като тях.

Кралят на вещерите е и този, който научил ходжата как да лекува. Наредил му да не пие, да не разтуря семейства и да не разваля амулети. Чужда муска може да отвори, но само за да разбере какво е посланието й. Черна магия Феим няма разрешение да прави,  както и бяла, защото което е магия, то е зло. Но да ги разтуря може. Като разтури черната магия, Феим твърди, че лошото се връща при този, който я е направил.

Ако нещастието на страдащия е по-силно, кралят го научил да събира всички ходжи от района и те в един глас да четат басми. Тогава всяка мъка се изцерява.

Силата, която те извикват, Феим казва, че му се явила веднъж под формата на змия. Тя изцерила неговите болки и му дала още по-голяма мощ – да вижда съдбата на хората. Най-странното било, че все около свещени християнски празници виденията му се усилвали. Все едно Аллах му показвал, че въпреки че християните се кланят на друг Бог, той трябва да се грижи за тях, досущ като за свои братя.

Включете се в нашата група във Фейсбук:
Феим Ходжа от Хисаря: Аллах ми позволява да се кланям на Богородица!
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

8 коментара по “Феим Ходжа от Хисаря: Аллах ми позволява да се кланям на Богородица!

  1. Здравейте, казаха ми че има направена магия на семейството ми, за да може то да се развали. За това ви пиша, за да ми кажете дали е така и ако може да ми помогнете .Опитах се да намеря адрес или телефон за връзка ,но не успях и за това се надявам да получа отговор на емайла.

  2. Телефон за връзка или адрес 🙂

  3. Здравейте

    Може ли телефон за връзка

  4. Може ли адрес за врьзка и телефон

  5. ходих да го търся но човека е починал

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *