Череп с размерите на автобус намериха на плажа! (СНИМКИ и ВИДЕО)

Рано сутринта разхождащите се плажа бяха шокирани от гледката на чудовищен череп с размери на автобус

Разхождащите се по крайбрежието на популярния плаж в графство Дорсет бяха поразени от странна гледка. Череп на чудовище, поразително приличащо на дракон от приказките, с размерите на автобус, лежеше върху пясъка, сякаш вълните го бяха изхвърлили през нощта.

Череп на дракон на плажаПогледнат отдалеч, драконовият череп изглеждаше супер реалистично, а и отблизо липсваха всякакви насочващи следи. Търсачите на сензации едва ли не, си потрошиха главите от догадки, чудейки се, как може да се озоват тук останките на подобно митично създание. Крайбрежието е известно с многобройни находки на праисторически животни,  но такова чудовище не е сред познатите на науката.

Ключът към разплитане на загадката бе скрит съвсем на друго място. Черепът на дракона се оказа на плажа като част от рекламната кампания, организирана от британския кабелен оператор „Blinkbox“ по повод  на третия сезон от рейтинговия фентъзи сериал „Игра на тронове“. Култовата поредица е заснета по цикъла епични романи на американския писател и сценарист Джордж Р. Р. Мартин „Песен от огън и лед“.

drakon_2„Желанието бе, да отбележим с нещо зрелищно и драматично новия сезон, и да впечатлим публиката“ – казва за британския таблоид Metro представител на компанията.

Потресаващо детайлният череп е с впечатляващи размери: 12 метра дължина, височина почти 3 метра и ширина над 2,5 метра  Над епичното творение са се трудили трима скулптори, в продължение на два месеца, за да изглежда реалистично. И успяват, защото плажът веднага се препълва от желаещи да си направят снимка с „истински“ череп на дракон.

Боян Петракиев

Череп с размерите на автобус намериха на плажа! (СНИМКИ и ВИДЕО)
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Череп с размерите на автобус намериха на плажа! (СНИМКИ и ВИДЕО)

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *