сом
Чудовище

Водолази побеляват след преживелици с чудовищата

Водите на язовирите у нас крият огромни чудовища, твърдят водолази, които са ги виждали

Има язовири, в които не се знае с какво можеш да се срещнеш, разказват рибарите с опит. Наистина, “на рибар вяра нямай” – казват мнозина, но шокиращият случай със смъртта на двама души в язовир „Цонево” трябва да накара храбреците да се позамислят, когато влизат на дълбокото. Преди дни млад мъж и малко момиче изчезнаха за секунди от надуваемата лодка, с която навлезли в дълбоките води на язовир „Цонево”. Техните тела все още не са открити, въпреки усилията на опитни водолази.

Във водите на язовирите има и по-големи чудовища

Необяснимото изчезване на хора в нашите големи язовири трудно може да се обясни с подводни течения.

Водолазите минават за смелчаци и трудно си признават за ужаса, който са изпитвали при срещите си под водата чудовищни по размери риби, но побелелите им за минути коси, го доказват. Жестоката трагедия стана повод да се припомнят странни случки, за които се разказва сред опитните рибари. У нас има огромни язовири, които не са изпускани никога и за подводните страшилища в тях се разказват легенди. Сомовете могат да достигнат 4-5 метра дължина и тегло над 250 кг., а дори случайна среща във водата с такова огромно чудо не е безопасна.

Има разкази на очевидци за 300 килограмов сом, заплел се край брега при поредното разливане на Дунав.

Срещата под водата с такова чудовище може да не е безопасна

В мрежата има снимки на чудовищни по размери подводни обитатели, а вероятността да има и по-големи е абсолютно реална. Твърди се, че сомовете не нападат хора, но тъй като те са хищници, реалността за гигантските представители на вида, може да се окаже по-различна от твърденията в енциклопедиите.
Боян Петракиев

За Боян Петракиев

Казвам се Боян Петракиев. Завършил съм „Българска филология” и „Журналистика”. Част от екипа на Марс Медия съм от 2009 г., като основно работата ми може да видите в сайтовете Chudesa.net, Razkritia.com, Zasada.bg, Lechitel.net, Mamita-bg.com, Zdrave.ws, Figurata.com.

Прочети още

Badete Kato Decata 1

Христос: Бъдете като децата, или Пресътворяване на света в ежедневието

Да насърчаваме ли детето, което се опитва да хване Луната в ръка, или да му …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *