Ясновидката Маг Джиляна, гадател

Sequoia 9
Тунелът в гигантска паднала секвоя

ВИЖТЕ най-невероятните и странни тунели през дърво!

Когато дървото е секвоя, да се направи тунел и път през него не е невъзможно

Тунел, прорязан през дънера на дърво, може да се види само на няколко места в света. В националния парк „Секвоя“ в САЩ растат са най-големите по размер и възраст дървета на Земята. Някои от тези гиганти растат вече 2000 години, като са достигнали потресаващи размери – височина над 100 метра, а дънерът им превишава 8 метра в диаметър. Това е напълно достатъчно през него да се прореже тунел за автомобилите и да се прокара път.

Тунелът в гигантска паднала секвоя

Дърветата се намират в защитена територия и заради това предпочитат да не ги унищожават, дори когато дойде краят на техните дни. Така през 1937 г. в парка „Секвоя” едно от гигантските дървета паднало напреко на пътя на туристите. Управата взела решение вместо да го премахне, тъй като запушило автомобилния път, просто да се изреже тунел в дънера му. И до днес гигантската секвоя си стои паднала на същото място и поразява посетителите с чудовищните си размери. Великанът е с дължина 84 метра и повече от 6 метра диаметър. Тунелът в него е широк 5.20 метра и висок 2.50 метра. парк "Секвоя"Никой не е изследвал точно тази секвоя за да определи възрастта й, но вероятно е над 2000 години, на колкото са и останалите секвои в парка. В Калифорния това не е единственият такъв тунел. Там има още три автомобилни тунела, всеки със своето име, слава и история. парк "Секвоя"парк "Секвоя"парк "Секвоя"Тунелът Leggett’s Chandelier Drive-Thru Tree е направен през 1930 г. през дърво с височина 96 метра, а Shrine Drive-Thru и Klamath Tour Thru Tree са направени малко по-късно. Странни автомобилни тунели, изрязани в гигантски дървета, съществуват и в други кътчета на света, но не са толкова популярни.

Боян Петракиев
бyтoн зa cпoдeлянe

За Боян Петракиев

Казвам се Боян Петракиев. Завършил съм „Българска филология” и „Журналистика”. Част от екипа на Марс Медия съм от 2009 г., като основно работата ми може да видите в сайтовете Chudesa.net, Razkritia.com, Zasada.bg, Lechitel.net, Mamita-bg.com, Zdrave.ws, Figurata.com.

Прочети още

Какво се прави на Благовещение и какво не се прави? Какво се яде на Благовец и какво не се яде? Легенда, именници, молитва за Благовещение.

Какво се прави на Благовещение? Какво се яде на Благовец?

Какво се прави на Благовещение и какво не се прави? Какво се яде на Благовец …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *