парфюми избор
как да познаем хубавия парфюм

Как да изберем парфюм, който да ни подхожда най-добре

Сигурно познавате хора, чиито аромати са останали все същите, такива, каквито са били някога и толкова дълго време са с един и същ парфюм, че ароматът им е станал част от същността им?

Експертно мнение от Мирослав Иванов главен парфюмериен експерт в Парфюм.бг

Това е нещо повече от подпис с аромата ти, защото остава спомен за цял живот и се чувстваме уютно с ароматите на любимите ни хора.

А какъв е вашият парфюм?

Ако не знаете, потърсете из основните нотки на парфюмите, за да си помогнете да намерите перфектният за вас.

Сигурно си представяте как ви разпознават по парфюма, още преди да сте влезли в стаята и да са ви видели? Нужен ви е хармоничен аромат, който да си пасва с вашата индивидуалност, да подчертава вашия стил. Като влезете в парфюмерия и какво виждате? Голямо разнообразие между парфюми с интересни разноцветни флакончета. Обикновено се случва да вземете първото или второто попаднало ви интересно или изящно флаконче или се осланяте на съветите на любезната продавачка.

Просто трябва да послушате вътрешния си глас при пробването на различните аромати и все някой „ще ви проговори” и ще разберете кой е той. Вие също трябва да знаете какво търсите – съществуват парфюми според различните поводи – ежедневен, вечерен, за делови срещи, за любовни срещи, за тържествен случай, за еротични преживявания, успокояващ парфюм, любимият ви парфюм.

Тук е нужно да отбележим, че всъщност носенето на един и същ аромат не е добра идея, понеже предназначението на всеки един трябва да се спазва. Ползването на един и същ аромат е все едно да четем една и съща книга цял живот или гледаме един и същи филм, да се наслаждаваме на една и съща картина. Това е вид ограничение. Защо например да не бъдете веднъж спортна, друг път елегантна, трети път страстна прелъстителка?

Вземете си разнообразни аромати.

Ежедневен парфюм – Винаги трябва да имате такъв парфюм, който да използвате навсякъде (той е универсален).
Ползвайте го като излизате навсякъде през деня. Подходящ е за сред природата, в градска среда, Те са леки и изчистени аромати, но пък съвсем не са без достойнства.
За часовете, когато сте на работа – През това време трябва да се съобразяваме с аудиторията и да сме незабележими, без ярки и крещящи аромати, даже напротив – ползват се бъде с лек и ненатрапчив мирис. Тук е забранено да ползвате възбуждащи и сексуални парфюми, които ще се възприемат доста бурно, защото са неуместни. Има хора с професии, които изискват да не се слага никакъв парфюм.

Парфюм за специални случаи

Това е парфюм за празници и тържествени случаи, напълно противоположен на парфюма за работно място. Най-добри са флоралните аромати, които са светли и нежни, някак тържествено стоят за случаите като рожден ден, сватбен ден и др. Ако вие сте домакин на тържеството, то тогава може би ще подберете по- тръпчив или може би тежък ориенталско-дървесен аромат.

Подбуждащ парфюм към еротика – Тук не става дума за феромони, а за чисто и просто по-дързък и предизвикателен аромат, който ви харесва. Все пак мъжете обичат да гледат, така че съчетайте парфюма с облекло на прелъстителка, с който ще покорявате любимия си мъж. Нужни са ви бельо в черна дантела, дълги чорапи, високи токчета. Не забравяйте, че за постигане на желания ефект най-важно е да се чувствате удобно.

Успокояващ аромат

Има дни, в които чувствате умора, депресия ви е налегнала, скарани сте с приятелка, искате да се отпуснете след дългия работен ден и да пуснете тиха музика, да си вземете вана и да си налеете чаша вино… Или просто така да се отпуснете сгушени на дивана и да се оставите на успокояващия аромат, който ви кара да се чувствате добре, уютно на топло.

Тези аромати са нежни и меки, като бебешко одеало, много напомнят чистият аромат на тоалетен сапун или шампоан. Има други видове, които са с ухания на топла фурна след печене на курабийки – преобладават канела и карамфил. Комфортно усещане могат да създадат и дървесните нотки в ароматите. Просто приятен мирис, който да не е натрапчив, за да помогне на сетивата да се отпуснат.

За Чудеса.НЕТ

Георги Календеров е редактор в сайта Чудеса.Нет от 2006 година, когато е самото създаване на сайта.

Прочети още

Badete Kato Decata 1

Христос: Бъдете като децата, или Пресътворяване на света в ежедневието

Да насърчаваме ли детето, което се опитва да хване Луната в ръка, или да му …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *