детоксикация
Чудесни храни за детоксикация

9 храни, които помагат за детоксикация на цялото тяло

Практикувана в продължение на хиляди години от култури по целия свят –детоксификацията е почивка, почистване и подхранване на тялото отвътре навън

Процесът на детоксификация действа чрез премахване и елиминиране на токсините, изграждане на здравословни хранителни навици, помага за предпазване от болести и развива способността ни да поддържаме тялото си здраво

Чудесни храни за детоксикация
Чудесни храни за детоксикация

1. Артишок
Помага на черния дроб да функционира по най-добрия начин и да изхвърлим токсините от тялото си. Повишава производството на жлъчка от черния дроб, тъй като жлъчката помага за правилното усвояване на храните.
2. Ябълки
Ябълките са пълни с полезни вещества. С тях си набавяме фибри, витамини, минерали и много полезни фитохимикали като D-Глюкарат, флавоноиди и терпеноиди. Тези вещества участват в процеса на детоксификация. Флавоноидът флоризин стимулира производството на жлъчка, което подпомага правилното функциониране на черния дроб. Ябълките с чудесен източник на разтворими фибри и помагат за изхвърлянето на тежките метали от тялото.
3. Бадеми
Бадемите за безценен източник на витамин Е. Всъщност само една унция съдържа 7,3 мг алфа-токоферол, най-полезната форма на витамин Е. Съдържат големи количества фибри, калций, магнезий и протеини, които пречистват червата от нечистотии.
4. Авокадо
Съдържа големи количества антиоксиданти, намалява холестерола разширява кръвоносните съдове, като същевременно блокира токсичните вещества блокиращи артериите. Авокадото съдържа вещество наречено глутатион, който блокира 30 различни канцерогенни вещества, които помагат за детоксификацията на черни дроб от синтетичните химикали.
5. Босилек
Босилекът има антибактериални свойства и пълен набор от антиоксиданти за защита на черния дроб. Активните съставки с терпеноидите – подпомага храносмилането и детоксификацията. Босилекът предпазва от язва и има противомикробен ефект, помага също така и при запек.
6. Цвекло
Една порция от цвекло може да направи повече за вашето здраве, отколкото повечето храни в супермаркета. Предпазва от редица сериозни заболявания като рак, намалява болката при артрит, подобрява мозъчната активност и спомага за отслабване. Съдържа уникална смес от естествени растителни химикали (фитохимикали) и минерали, които го правят истински магьосник в пречистването на черния дроб, кръвта и борбата с инфекциите.
7. Броколи
Този вкусен зеленчук се свързва с ензимите в черния дроб и му помага да изхвърли токсините. Не ги приготвяйте в микровълнова фурна, защото полезните му качества изчезват. Помага за предпазването от рак, диабет, остеопороза и алергии.
8. Канела
Маслото от канела съдържа активни съставки, наречени кинамалдехид, кинамил ацетат и кинамин алкохол. Кинамалдехидът спомага за предотвратяване на нежелано слепване на кръвните клетки. Има противомикробен ефект и намалява скоростта на растежа на гъбички и бактерии.
9. Грейпфрут
Грейпфрутът помага за отслабване, за контролиране на диабет, стомашни язви, лечение на венците. Удивителният плод лекува по-добре от редица медикаменти, зарежда черния дроб с енергия и му помага да работи по-добре.

За Чудеса.НЕТ

Георги Календеров е редактор в сайта Чудеса.Нет от 2006 година, когато е самото създаване на сайта.

Прочети още

ретинол А витамин палмитат

10 важни неща за ретинола и Витамин К

През последните години Витамин А, наречен ретинол, си спечели голяма популярност в САЩ и Европа …

2 Мнения

  1. Красимир

    Природата е най-добрия лечител

  2. Vajno I interesno

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *