Чудо на природата – заек с рога?

„Заекът воин” е кротък, но лесно се ядосва, а когато това стане е агресивен и по-добре да не сте наоколо.

Джакалоуп изглежда доста странно за заек и това е така, защото има рога на антилопа. Едър, мършав и доста далеч от пухкавите малки зайчета, които сме свикнали да виждаме, странният заек си е истинско чудо на природата…или човека.

заек с рога

Е, такова животно нема!

Съществуването на странното създание се обяснява от някой теории, като резултат от тумор, който е довел до израстването на рогата на миловидната животника. Заешкият папиломавирус е открит от Ърнест Томпсън Сийтън през 1937 г.
Най-добрият познавач на странните същества отнесе в гроба и познанието за тях. Той се казваше Дъглас Хериг и почина през 2003 година на 82 години.
Според любителите на теориите на конспирацията, джакалоуп е кръстоска между пигмейска антилопа и заек стръвник. През 60-те години на миналия век получава сегашното си име, като преди това е бил известен като “зайкосърничка”. Смята се, че властите в САЩ искат да убедят хората, че такова животно нема, но все пак американците празнуват Деня на джакалоупа през юни.
Иначе размерите на джакалоуп не са внушителни, но запознати твърдят, че, когато се ядоса се превръща в самия Дявол. Висок е 50-60 см, около 3,5 кг, но понеже си падат по яденето често страдат от затлъстяване и стигат до 6 кг. Рогата им са дълги цели 30 см с едно-две разклонения.
По света са известни около 10 000 индивида, след преброяване от 2000 година.
Въпреки че са кротки по природа, когато се почувстват застрашени стават опасни и понеже често се чувстват застрашени, доста често си „показват рогата”.
Имайте предвид, че е рода със шведският сквадер – крилат заек, и немският волпертингер, който пък е с крила, рога и стръвно стърчащи зъби. Те обаче са герои от фолклора….

Чудо на природата – заек с рога?
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Чудо на природата – заек с рога?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *