Лечение, ◈ цена и ◈ свойства на турмалин, ◈ черен, розов, зелен, син, динен и ◈ другите. Значение на ◈ черен камък.

Още в статията: Магически свойства на камъка турмалин. Творчески сили. Любов, късмет, щастие. Защита. Амулети.

турмалин магически свойства

Турмалинът притежава редица магически свойства

Значение. Хороскоп (камъни на зодиите): Овен, Лъв, Везни, Козирог, Стрелец, Скорпион. Лечебни свойства: Ендокринна система. Отслабване. Очи, главоболие. Черен дроб. Стрес, безсъние, кошмари. Имунитет, памет, световъртежи. Противопоказания. Енергия, чакри. Свойства според цвета.

Турмалин е сред най-предпочитаните скъпоценни камъни заради широкия спектър свойства, които притежава. Заради смесените цветове на камъка, още от дълбока древност са му приписвани всякакви чудодейни магически и лечебни свойства.

Самото му име също е индикатор за интересния начин, по който изглежда – в буквален превод от езика на Шри Ланка – камък с много цветове. Вярва се в целия свят не могат да бъдат намерени два турмалина, които да са оцветени по един и същ начин.

В древен Египет например се е вярвало, че турмалинът е с божествен произход, на което се дължат многото му качества, а интересното си оцветяване е получил по време на дългия си път към Земята, когато е попил в себе си цветовете на дъгата.

нумерология

Голямото предимство на камъка е фактът, че той не отстъпва по красота на рубина и сапфира, но не е така скъп като тях. За него се вярва, че е камъкът на духовното пречистване и израстване и в същото време действа укрепващо на организма като цяло, най-вече на кръвообращението, нервната система и лимфните жлези.

Вярва се, че има свойството да прочиства мислите от всякакъв вид насилие, заради което е известен още и като „камъка на мира“.

От chudesa.net проучихме подробни всички лечебни, магически и чудодейни свойства на турмалина, както и начините, по които той влияе на живота ни и ги събрахме специално за вас в тази тема.

Магически свойства

Турмалинът още от древността е известен с магическите си свойства, които не се променят особено без значение от цвета на минерала. Единствената разлика е, че различните цветове усилват определено свойство на камъка и съответно въздействат по-добре на различни чакри от организма.

Той е мощен щит, който отблъсква гарантирано негативните влияния и колебанията като дава на притежателя си чувство за сигурност и вяра в собствените сили.

Турмалинът притежава свойството да активира положителните вибрации на ума и тялото и заедно с това увеличава чувствителността на собственика си като му помага да се концентрира по-лесно.

Освен това той действа стимулиращо на творческия потенциал на притежателя си и затова се препоръчва да се носи от хората на изкуството – актьори, художници, писатели, музиканти.

Творчески сили

Както вече уточнихме, носенето на турмалин спомага за духовното израстване на индивида като заедно с това отключва и неговите творчески способности. Вярва се, че всички хора на изкуството, под каквато и да било форма, трябва да носят в себе си зелен турмалин.

Изключение правят само художниците, които е добре да се ориентират към червен цвят камък.

Любов, късмет, щастие

Вярва се, че една от най-големите чудодейни способности на турмалина се крие в неговата способност да привлича положителни емоции в живота на притежателя си, най-вече любов, късмет и щастие.

Той е сред камъните на любовта, като най-добре е да носите розов или динен турмалин, ако се нуждаете от повече успехи именно в тези области.

Защита

Защитните качества на турмалина са сред другите му магически свойства. Той въздейства на вибрациите на мозъка като ги настройва по такъв начин, че да отблъсква всички усещания за страх, а в същото време дава на притежателя си чувство за самоувереност.

Което го прави един от най-мощните камъни за закрила. А сред всички цветове турмалин, черният притежава най-силни защитни качества.

Амулети

турмалин амулети

Амулетите с турмалин предпазват от негативна енергия

Амулетите от турмалин не само подсилват магическите и защитни свойства на съответния цвят камък, ами имат и качеството да предпазват притежателя си от черна магия.

По-нататък в темата ще разгледаме в детайли кой цвят от скъпоценния минерал какви магически способности притежава.

За да ги засилите под формата на амулет, е препоръчително да носите турмалина инкрустиран в златен или сребърен медальон и под формата на камък за пръстен, който трябва да се носи на лявата ръка, на средния пръст или на показалеца на дясната.

Значение

Значението на турмалина е свързано най-вече с духовното израстване на човек. Той спомага за пречистването на аурата и на духа като по този начин се прояснява и разума на притежателя му, което води до усилване на способностите за концентрация.

Заради тези си свойства камъкът се препоръчва при медитация, тъй като освен всичко друго, зарежда с духовни сили.

Хороскоп: Овен, Лъв, Везни, Козирог, Стрелец, Скорпион

По принцип турмалинът е считан за камъка на хората, родени през месец октомври. Което го прави изключително подходящ за носене от представителите на зодия Везни. Те обаче не са единствените, които се влияят от благотворните му свойства.

Овните също трябва да носят турмалин, като специалистите препоръчват за тях розовия цвят на минерала, който ще им помогне да се справят с несигурността в общуването с другите и желанието им винаги да се налагат при спор.

Камъкът е най-подходящият амулет и за представителите на две от огнените зодии – Лъв и Стрелец. Той ще им помогне да обуздаят прекомерната си емоционалност и да овладеят силата на здравия разум, който е неподвластен на емоциите.

Турмалинът подсилва качествата на Козирозите и най-вече вродената им упоритост и липсата на страх пред препятствията пред тях по пътя към целите им.

Камъкът е подходящ и за зодия Скорпион, тъй като, точно както при огнените зодии, помага на представителите им да овладеят твърде буйните си емоции.

Лечебни свойства: Ендокринна система

Както вече споменахме, турмалинът притежава и мощни лечебни свойства. Благодарение на силния си енергиен заряд, той оказва силен оздравителен ефект върху ендокринната система, а също и върху хормоналната система като ги укрепва и спомага възстановителните им процеси.

Отслабване

Изненадващо или не, турмалинът влияе изключително благотворно и на хората, желаещи да отслабнат. На пазара се продават специални клинове, в които са вградени перли от минерала. Той притежава електромагнитни свойства, които стимулират водните молекули в организма да се разграждат по-бързо и съответно по този начин в клетките се произвежда повече кислород, което пък стимулира тяхното възпроизвеждане.

Целият този процес води до изгаряне на токсините в тялото, с което се подобрява метаболизма на организма и се ускорява процеса на отслабване.

Очи, главоболие

турмалин очи, главоболие

Турмалинът помага при проблеми с очите и главоболие

Сред лечебните свойства на турмалина е и способността му да облекчава бързо главоболие. За целта е нужно просто да си направите турмалинова вода, което не е никак сложна задача. Поставете минерала в стъклен съд, пълен с вода, най-добре по пълнолуние, и оставете така в продължение на три дена. През това време водата ще се зареди с енергията на камъка и е нужно само да напоите парче чиста марля в нея и да го поставите на челото си.

Ще усетите как болката и напрежението ви напускат.

Подобен е ефектът на минерала и върху зрението. Поставете кърпа, напоена с турмалинова вода върху очите за няколко минути, за да облекчите умората в тях. При редовно правене, тази процедура подобрява зрението, а освен това влияе благотворно и на паметта.

Можете да използвате и специални маски за очи с турмалин, които се продават в аптеките.

Черен дроб

Турмалинът доказано подобрява качествата на кръвта като в същото време стимулира циркулацията й и съответно подобрява достигането й до отделните органи и тъкани в организма.

Заради това той е препоръчван за употреба при всякакви болести на черния дроб.

Стрес, безсъние, кошмари

Както вече обсъдихме, турмалинът притежава свойството да отпуска организма, да извежда негативната енергия от него като по този начин успокоява твърде силните емоции и намалява чувството за стрес и напрежение.

Той е много ефикасен и при безсъние и кошмари. Маската на челото с турмалинова вода, за която вече говорихме, помага не само при главоболие, но и помага на мозъка да се отпусне като по този начин ускорява процеса на заспиване.

Просто поставете на челото и очите си кърпа, напоена с турмалинова вода, за около 10-15 минути преди да заспите. Ще усетите незабавно отпускащото и благотворно въздействие на минерала.

Имунитет, памет, световъртежи

Турмалинът увеличава притока на кислород към органите, което, съчетано с благотворния му ефект върху кръвообращението, гарантирано помага при световъртеж. Освен това той има укрепващо имунитета действие, а редовните компреси с турмалинова вода подобряват паметта и помагат за вземането на правилни решения в трудни моменти.

Ако нямате време да си направите вода, заредена с енергията на минерала, можете просто да го притиснете към челото си, с което ще стимулирате мисловната дейност и ще облекчите главоболието (ако страдате от такова).

Противопоказания

По принцип лечението с турмалин няма негативни ефекти за организма, тъй като става въпрос за естествен минерал. Лечебният му ефект се дължи на неговите кристали, които произвеждат слаб ток, който има същата сила като тока, който протича в човешкото тяло. По този начин се възстановява естествената енергия на организма.

противопоказания турмалин

Турмалинът има някои противопоказания

Въпреки като цяло благотворното влияние на минерала върху състоянието на човек, в някои случаи трябва да се внимава с употребата му, най-често когато става въпрос за комбинацията му с магнити в някои маски, които се продават в аптеките.

Комбинацията турмалин плюс магнит не бива да се прилага при хора с висока температура, а също и върху части то тялото, които са с в повърхностни рани. Внимавайте при употребата на тези маски и ако страдате от нараняване на меките тъкани.

В такъв случай изчакайте минимум едно денонощие, преди да използвате компреса.

Хората с пейсмейкъри също трябва да са много предпазливи при употребата на т.нар. турмалинови продукти.

Енергия, чакри

Турмалинът е камъкът на енергията, той притежава свойството да премахва отрицателната енергия от тялото като в същото време подсилва сериозно собствената енергия на организма и по този начин усилва духовните сили на притежателя на камъка.

Специално за черния турмалин от векове се говори като за мистичния камък на свръхенергията, а притежанието и употребата му е била свързвана с дейността на вещиците.

Вярва се, че всяка една разновидност на минерала, без значение от неговия цвят, притежава чудодейното свойство да запазва енергията на младостта като по този начин осигурява на притежателя си вечна младост и красота.

Както вече споменахме в началото на тази статия, всеки цвят турмалин отговаря на различна чакра на тялото.

Розовият камък е този, който отговаря за чакрата на сърцето. Диненият се свързва с чакрата на челото (тази, която се намира точно между веждите, където индийките умишлено си рисуват червена точка). За чакрата на гърлото пък отговаря зеленият турмалин.

Свойства според цвета: Динен, черен, Зелен, Син, Розов, Жълт, Червен

Всички турмалини притежават свойството да усилват вътрешната енергия на притежателя си и да му помогнат да се зареди с положителна настройка към живота. За да се възползвате максимално от магическите свойства на камъка е нужно да го поставяте под възглавницата си преди да заспите или да го сложите на нощното си шкафче. Задължително е минералът да сочи към вас.

Все пак, досущ както при чакрите, различните цветове на минерала отговарят за различни състояния. Вижте кой камък да си вземете в зависимост от това какво искате да привлечете в живота си и какви проблеми със здравето имате.

• Диненият турмалин действа укрепващо на имунната и нервната системи като в същото време намалява усещането за болка

черен турмалин

Черен турмалин е най-енергизиращият камък

• Черен турмалин – един от най-енергезиращите камъни в природата изобщо. Черният турмалин е мощен генератор на енергия за организма като в същото време го предпазва от всякакви негативни влияния.

Помага на притежателя си да се освободи от негативните емоции като се вярва дори, че може да защитава от радиация. Любопитен факт е, че точно този цвят на минерала предразполага собственика си към сексуални авантюри, тъй като подсилва неимоверно много либидото.

• Зелен турмалин – той е особено подходящ при болести на черния дроб, тъй като оказва много силно благотворно въздействие върху кръвоносната система. Действа укрепващо на сърцето, регулира кръвното налягане, а също така подпомага храносмилателната функция на организма.

• Син турмалин – незаменим при инфекции на бронхите. Освен това синият турмалин действа облекчаващо на болките в гърлото и като цяло има пречистващо и детоксикиращо организма действие.

розов турмалин

Носете розов турмалин, за да привлечете любовта

• Розов турмалин – подходящо за цвета си, този минерал е наричан „пазителят на любовта“. Той привлича и запазва любовта към притежателя си. Ако все още не можете да намерите идеалната половинка или просто искате да си гарантирате успехи на нежния фронт, носете със себе си постоянно розов турмалин.

• Червен турмалин – той притежава също толкова мощна енергия като черния и също е сигурен щит срещу негативни влияния. Освен това той стимулира творческите заложби на човек.

Цена

Турмалинът е сравнително евтин минерал, особено предвид многото качества, които притежава. Червеният турмалин е предпочитан за подарък, тъй като наподобява много скъпоценния камък рубин, но е в пъти по-евтин.

Цената на едно камъче, което може да се носи окачено на врата или на гривна, е от порядъка на 8-10 лева.

Ако си купите цялостно турмалиново бижу, като например гривна, тогава ще трябва да платите повече, около 30-35 лева.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: