Тумор в мозъка на единия е предизвикал необяснимо главоболие при другия брат-близнак и благодарение на това, животът на брат му бил спасен

Експерти от Уестмийд милениум институт в Сидни, Австралия, смятат случая с еднояйчните близнаци Брентън и Крейг Гърни за пример на телепатия. Те са записани в регистъра на институра, защото и преди са имали подобна връзка: когато единият си изкълчил рамото, другият имал усещане за болка, въпреки, че били на 2400 км един от друг.

Главоболието на Брентън помогна да се открие туморът на Крейг

Генетичната идентичност на близнаците и тези  феномени, за които науката дори и днес няма обяснение, буди интереса на учените. Многократно са регистрирани случаи, когато близнаци се разболяват от от едни и същи болести почти едновременно, в живота им се случват идентични събития, дори съдбите им са много сходни въпреки, че се намират на хиляди километри един от друг.

Случаят с близнаците от Австралия Брентън и Крейг Гърни не дава обяснение за тайната на телепатията, но благодарение на нея бе спасен човешки живот. Преди време 38-годишният Брентън започва да изпитва необяснимо силно главоболие. Лекарите в Сидни предполагат мигрена, но той не е съгласен и му назначават едно от най-модерните изследвания – ядрено магнитен резонанс на главата. Дори и то не показва нищо подозрително – нито в мозъка, нито в костите на черепа му. Тогава на Брентън му хрумва да попита своя брат-близнак си как е със здравето и да настоява той да се прегледа. За разлика от него, брат му няма никакви оплаквания, но все пак се вслушал в съвета. Прегледът обаче разкрил 4 сантиметров тумор в основата на черепа, за който той не подозирал. След близо 10-часова операция животът на Крейг е бил спасен. Лекарите са убедени, че ако не беше телепатичното усещане на брат му, ракът – протичащ без симптоми, би могъл да убие Крейг.
Боян Петракиев

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: