Цяла сутрин в интернет пространството се върти снимка, на която проф. Божидар Димитров е клекнал до скелета на една русалка

Читателите останаха особено впечатлени от видяното и си казаха, че и тези митични същества някога са живели, а не са само плод на човешкото въображение.

Ах тези русалки ...А и клекналият професор до гроба със скелета на русалката допълнително всява респект.

Но както често се случва в живота се появява една крилата фраза „Да, ама не!”

Така стана и този път. И естествено всички останахме тотално разочаровани, защото нашата древна история не можа да се обогати и със скелета на русалка след безброй скелети на български вампири, които ни прочуха по целия свят.

Проф. Божидар Димитров позира до скелета на русалката. Да, ама не!

Проф. Божидар Димитров позира до скелета на русалката. Да, ама не!

Снимката на прословутата българска русалка е монтаж. Благодарение на фотошоп тази снимка е спечелила конкурс за фотография в американски сайт, писаха Razkritia.com.

нумерология

Когато потърсиха за коментир проф. Божидар Димитров, той отвърна с присъщото му чувство за хумор, дали само би се снимал до русалката. Дали не е правил и нещо друго с нея?

За първи път днес снимката е видяна на стената във Facebook на журналиста Петър Генчев. За отрицателно време е била споделена от десетки потребители. Така достига до полезрението на медиите и днес в цяла България се говори и коментира само това уникално откритие.

Това е оригиналната снимка, към която някой находчив е сложил и клекналия професор

Това е оригиналната снимка, към която някой находчив е сложил и клекналия професор

В миналото са смятали, че в русалки се превръщали славянски момичета, които са се удавили или са били убити и хвърлени в реките.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: