Паневритмията – танцът, който поздравява слънцето

Още с началото на пролетта в България стартира изпълнението на ритуал, който е без аналог в света, и чрез който се завъртат кръговете на Паневритмията

Паневритмията – танцът, който поздравява слънцето
Паневритмията – танцът, който поздравява слънцето

Кулминацията на този процес се осъществява край езерото Бъбрека в Рила на 19 август всяка година. С тази дата започва т.нар. Божествена година, която определя духовното развитие на човечеството за следващите 365 дни. Тя е свързана с конкретни процеси и събирания на духовни йерархии на Слънцето. Именно техните решения имат важно значение за настъпващия период, пише вестник „Торнадо“.

Паневритмията е дадена поетапно от Учителя през 30-те и 40-те години на миналия век на три части и в нея са закодирани идеите и практиките за бъдещата епоха на ВОДОЛЕЙ, идеите на бъдещата „светеща” раса. Така Паневритмията фиксира бъдещето и в определен смисъл го предопределя.

Самата Паневритмия като форма изобразява стилизирания символ на Слънцето -кръга с точка по средата (там е живата музика на Паневритмията).

Паневритмията е начин за привличане, трансформация и препредаване към Земята и съответно към физическия план на енергии и информация от много по-висши светове. Нейният оригинал е на друго място и сред други светове, много по-съвършени и по-напреднали от нашия.

Движението на кръга на Паневртимията е в посока ОБРАТНА на часовниковата стрелка, което съответства на движението на Слънцето и на планетите, това е пътят на живота и безсмъртиего. Обратното, движението ПО часовника винаги е свързано със смъртта, материалното и земното. В тази посока се движат зодиакалните знаци, свързани със сезоните на Земята и наклона на земната ос, т.е с неща все променливи, земни и крайни.

Паневритмията показва пътя века към съвършенство. В нея се намира песента с точната вибрация на словосъчетанието „АУМ, ОМ, ОМ, АУМЕН”, създала Вселената, там се пее и песента за радостта на Земята от хармонията в света, както и стиховете за Христовия глас, който тихо шепне в нас, и за онзи съкровен момент, когато всеки ще бъде вечно млад и здрав и нивга няма да умре.

Паневритмия се играе на всички континенти и във всички най-големи градове по света.

За Serafima

Прочети още

Генетични и хормонални изменения ни правят “рогоносци”

В продължение на три поредни сезона израелска археологическа експедиция под ръководството на професор Хаим Расмон …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *