По такива сънища може да се постави диагноза за бъдещи заболявания на сърцето

Медицината доказа – има връзка между нашите сънища и заболяванията,   и предсказанията се лишиха от мистичния ореол. Отдавна е известно, че когато съзнанието ни изключи, потапяйки се в съня, подсъзнанието не спи. Просто мозъкът „превключва в икономичен режим“ и не реагира както, когато е буден. Тогава има възможност да обърне внимание на различните сигнали от всички органи и системи в тялото ни.

Кошмарите в съня предупреждават за реални болести

Когато има проблеми някъде в организма, сигналът за тревога може да се игнорира от мозъка, зает с какво ли не в нашето ежедневие. Заспим ли, подсъзнанието може да ги обработи, но как да се свърже с нас? Да – само чрез сънищата! Заради това сънуваме ужасни кошмари и страшни сънища, понякога свързани ясно със заболелия орган, а в повечето случаи без никаква връзка.

Психиатри и психолози, изучавали с години феномена на съня смятат, че може и трябва да се доверим на сънищата си. Според изследователите преди симптоматиката на заболяването да се избистри, в сънищата може да се открие предупреждение за това доста по-рано.

нумерология

Сърдечните  болести се съпровождат със страшни сънища, заради които човек се събужда облян в студена пот. Сред картините най-често има безкрайно преследване, пропадане в пропаст или гонка с коли. Смъртта в съня на болните присъства като неумолима сянка и заплаха.

Странните сънища

При високо кръвно звуковите усещания са почти реални. Хипертониците често се будят с усещане за тревога, след което не могат да заспят. Сънуват ужасни  природни катаклизми и мащабни военни действия, от които остава спомена за  свистене и тътнещи  звуци, от които ушите им реално заглъхват.

На другия полюс са хипотониците. В техните сънища често срещани са вампирските мотиви – сякаш някой им изсмуква кръвта, но те нямат сила да се противопоставят, обзети от апатия.  Безрадостните картини в сънищата на хипотониците могат да се обобщят като израз на равнодушие и апатия, реално свързани с тази болест.

Боян Петракиев

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: