Ясновидката Маг Джиляна, гадател

будна кома
В организма настъпват специфични процеси по време на будна кома

Какво става с организма при будна кома

При будна кома се губи съзнание, а за дълбочината на проблема се съди по редица фактори

Загубата на съзнание не е повод да се говори веднага за будна кома.

При всички случаи си има особености, които са в различна степен проявени като проблем, посочват медицинските специалисти. Интересът към това състояние се дължи на факта, че то не е достатъчно известно на науката, а какво остава за обикновените хора.

Така или иначе, има някои особености, които са характерни за организма.

будна кома
В организма настъпват специфични процеси по време на будна кома

Двигателната активност е почти напълно спряла, не се реагира при дразнители от външен характер, рефлексите също са стопирани. Тези симптоми се движат в съответните граници, в зависимост от дълбочината на засегнатия мозъчен сектор. Пациентът едва ли би реагирал, ако го повикат по име, болката за него не е причина да подскочи, той все едно спи.

За разлика от истинския сън, когато човек излезе от будна кома, той често може да пресъздаде какво се е случвало около него, да предаде разговорите на близките си.

Работата на лекаря първоначално е да установи на какво се дължи статусът. Изследват се зениците, как се променят те при светлина, има и специфични техники за засичане на общите рефлекси и функции на мозъка.

Назначават се всички необходими за организма тестове, които посочват цялостното му състояние и тогава се преценяват какви да бъдат мерките, пише изданието puls.bg. А те могат да са следните: изкуствено дишане, венозно вкарване на течности, овладяване на кръвоизливи.

Всички те спомагат да се излезе бързо от будна кома, което понякога дава резултати и се стига до пълно възстановяване. Ако жизнените показатели са стабилни, може да се планират допълнителни грижи за него, но семейството също има роля в тази трудна задача.

Обичаните хора са сериозен фактор, когато се говори за будна кома – те дават тласък на потърпевшия да се върне обратно към нормалния си начин на съществуване.

За Лина Максимова

Прочети още

Хитринки за забременяване и билки.

Билки за забременяване на Ванга. Схема, хитринки, хапчета, витамини, съвети

Хитринки за забременяване и билки. Схема, хапчета и витамини. Инвитро, сигурен метод. Изпитани начини и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *