Как да разпознаем инфантилния мъж (човек). Инфантилно поведение

СРЕДА НА ОБИТАВАНЕ на един инфантилен мъж с инфантилно поведение.

Осемдесет процента (а ако не разкрасяваме нещата, те са и деветдесет), мъжкото население се отличава с класическо инфантилно поведение. Това означава, че инфантилизмът процъфтява с пищни цветя във всички слоеве на обществото.

Представител на интересуващия ни вид може да се труди в който и да е научен институт и да прекарва дълги зимни и летни вечери пред телевизора с бутилчица бира. А може да се окаже и притежател на „Лексус”,

ЕЖЕСЕДМИЧНО ДА СМЕНЯ ДАМИТЕ

на сърцето си, като им обяснява, че „още не е готов”. Без да се има предвид външното несходство, в тези два персонажа има маса общи неща.

Подрастващото отроче не иска да се разделя с привичките да го обслужват, да взимат вместо него всички решения и да гледат през пръсти на капризите му.

ВИДОВЕ ПРИЗНАЦИ

Инфантилен, съвсем не означава „прилича на дете”. По-скоро това е ъпгрейд дете, щастливо приспособило се към възрастния свят. Инфантилът е наопаки: през деня е на работа, в официалния свят е възрастен човек и професионалист. Впрочем, когато героят снема връзката и се представя пред близките, в него се проявява пълен набор от детски навици: абсолютно

НЕЖЕЛАНИЕ ДА ПОЕМА ОТГОВОРНОСТ

емоционална незрялост и стремеж да се занимава само с това, което му е приятно и интересно. Главното е, да измисли закон, с който да реши нещата по друг начин.

ПОВЕДЕНИЕ В ЕСТЕСТВЕНА СРЕДА

В естествена среда позициите на инфантилния мъж са стабилни. Той намира в поведението си великолепни оправдания: той може да апелира към традиции, към добри чувства, любимата към благоразумие и т.н. човешки ценности. Да видим как работи защитата му.

Пример 1. Взимаме чорапите му, разхвърляни из жилището, след това ризите, и ги слагаме в пералнята машина, след това да загребваме в купчина цялата посуда и да я измиваме, след което вземаме прахосмукачката и парцала. След това го молим да се включи в усилията за въвеждане на чистота и ще получим отговор: „Това не е мъжка работа. Виж, ако на някой трябва да се забие пирон…” След това преставаме да го молим за помощ, защото е безнадеждно, а с времето преставаме да се надяваме, че на някой ще му се наложи да му забият пирон.

Пример 2. Да се върнем към вълшебния младеж с „Лексус”-са, който редовно сменя приятелките си и обяснява на всяка от тях, че „още не е готов”. Всъщност към какво „не е готов”, не уточнява. За него не е голямо главоболие да заживее с една от тях като добър буржоа. От друга страна, всичко това са такива хемороиди: да реши нейните постоянни проблеми, да ограничи свободата си, а и деца ще се появят… Не, не е готов. И едва ли някога ще бъде.

Пример 3. Инфантилния мъж ще престане да бъде себе си, ако у него някога не се окаже някакво хоби, истински мъжки игрички: като DOOM, да напише гениален роман, напрегнато да следи предаването на футболен мач по телевизията. Разбираемо е, че играчката заема основна част от неговото свободно време.

Ако посегнат на времето, определено за играчките и да го помолят да го посвети за каквито и д са „полезни неща”, отказът е неминуем. В мека форма той ще изглежда така: „Мили занеси си седмичния запас от мръсните си чорапи от под масата в банята”. „Сега”. Повтаря се седмица. След това озверявате, ставате и ги отнасяте сама. Отказът в твърда форма изглежда като рев: „ Ти ми отрови целия живот! Заради теб не мога да допиша гениалния си роман!”

БЛАГОПРИЯТНИ УСЛОВИЯ ЗА ЖИЗНЕНА ДЕЙНОСТ НА ВИДА

Условията за инфантилна жизнена дейност се създават в детството. В непълни семейства или в семейства с формално присъстващ баща (а те са повече), цялата работа вкъщи, печеленето на пари и възпитаването на потомъка взема върху себе си майката.

Нерядко под девиза „дай на своето отроче най-доброто”. Подрастващото отроче не иска да се раздели с привичките да го обслужват, да вземат вместо него всички решения и да гледат през пръсти на капризите му.

Освен това

ЦЕНАТА НА ИНФАНТИЛА СЕ ВДИГА

когато направихме крачката към капитализма с човешко лице. Необременен от проблемите и съмненията, инфантила става идеален потребител, който иска да пробва „всичко различно – и по повече, по повече”. И естествено всеки производител е твърде заинтересуван от такива „клиенти”.

СЛОЖНОСТ И ПЕРСПЕКТИВИ В РАЗВИТИЕТО НА ВИДА

Веднага ще се уговорим: у мъжът инфантил сложността в сферата на отношенията са малко, и още по-малко перспективите. Защото съществуват такива

МЪЖЕ В КОМФОРТНА СРЕДА

Сложност възниква у тези, които са се свързали с тях. Веднага започват въпроси: а може ли да го превъзпитат? Ще стане ли той по-отговорен, след появяването на детето? Не се разсмивайте, госпожици.

Този, който добре и удобно се е устроил, няма нужда да променя своето поведение. Проблемът е в друго: мъжът е инфантилен само за това, защото вие му позволявате. А да как се поправи такова положение на нещата, това е вече съвсем друга история.

Как да разпознаем инфантилния мъж (човек). Инфантилно поведение
4.6 (92%) 5 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Как да разпознаем инфантилния мъж (човек). Инфантилно поведение

  1. 80-90% от мъжкото население на света е инфантилно? Значи живеем в свят, управляван от деца? Ставате смешни. Очевидно статията е писана от жена, която няма особен успех с мъжете.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *