Змията – символ на мъдростта, живота и смъртта

Змията се появява като символ почти навсякъде около нас и носи своята енергия – мъдра и вечна

От една страна змията е символ на смъртта и подземното царство, а от друга на мъдростта и живота.
В българския фолклор се смята, че змията помага на душите на починалите да извървят пътя до отвъдното спокойно, защото именно тя е господар на подземния свят.

Змията се появява като символ почти навсякъде около нас

Змията се появява като символ почти навсякъде около нас

 

Освен това духът й помага на дома при беда и се вика при нужда. Змията стои на прага и за това тази част от дома се смята за сакрална, там е нейният дом и там не се стъпва или не се поставят никакви предмети. Змията знае тайната на прераждането и връщането от отвъдния свят, където стои през зимата.
Световната митология определя змията като универсален символ на жизнената енергия. Тя пази най-голямото знание, всичкото познание, което може да съществува.
Смята се, че ако в живота ви се появи змия това означава, че се нуждаете от промяна и такава неизбежно ви предстои. Смяната на кожата символизира емоциите и тяхната трансформация в нещо по-голямо и по-добро. Змията идва в живота ви, за да ви покаже, че промяната започва и вие сте в центъра й. Вие трябва да имате ясни цели и намерения, да знаете накъде вървите. Змията ви показва ,че тези промени са правилните и няма нужда да се страхувате от тях.
Змията също така ви напомня, че трябва да останете свързани със земята чрез наблюдение и осъзнатост – да се свържете с топлината на земята и свежестта на въздуха и небето. Когато се научим да се свързваме със същността си, можем да продължим по пътеката на личностното израстване и да се избавим от капаните на миналото.
Ако сънувате змия и тя ви ухапе това означава, че в живота ви се връщат стари страхове и безпокойства. Може също така да бъде предупреждение, че не сте наясно с нещо важно случващо се в живота ви. Ако само видите змия в съня си, значи змията ви защитава от заболяване.

Змията – символ на мъдростта, живота и смъртта
4 (80%) 2 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *