В Китай се отдава огромна почит към нефрита, но неговите свойства са валидни навсякъде по света

В Китай почитат нефрита като свещен камък.

ВАЖНО: На сайта имаме още по-добър материал по темата ТУК: Всичко за камъка нефрит!

Зеленият диамант, както го наричат там, има изключителна символика.

Той е един от най-ценните минерали. От него се правят бижута или вази. Лесно може да бъде разпознат, но не бива да бъде бъркан със смарагда, тъй като понякога заради примесите има и такъв оттенък.

Култът към нефрита не е случаен, разкриват учени, които са изследвали свойствата му. Китайците са го поставяли и в гробниците, изработват от нефрита дискове, които са част от тяхната традиция на фън шуй. Нефритът заема важно място и в културата на източния свят.

нефрита

Ето какви са част от свойствата на нефрита

Членове на аристокрацията са били погребвани с накити от нефрит. Камъкът е много издръжлив, а опитните майстори влагат в обработката му цялата си душа. Те подхождат към него, като към божествено творение.

нумерология

Нефритът е служил и за амулет в пътешествието на човека в задгробния живот. Китайците го определят като чист, благороден и скъпоценен. Когато изпращат покойник, те имат ритуал да полагат нефрит около стомаха или гърдите.

нефрита

Китайците почитат нефрита като свещен камък

Интересно е как се е случвало полирането, рязането на нефрита и производството на споменатите дискове, което се е правело още през древността. Тогава не е имало инструменти от метал.

Експертите още не са установили тази загадка. Те са в недоумение защо китайците не са се спрели на материал, който е по-лесен за оформяне.

Изглежда преклонението над нефрита има наистина специално обяснение и си заслужава да бъде поставено на въпрос.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: