Учени доказаха, че думите могат да ни разболеят!

Учени доказаха по категоричен начин, че произнесените думи влияят непосредствено върху молекулите на ДНК, а оттам и върху целия човешки организъм

Според направените изследвания перманентно грубият речник причинява промени в генетичния апарат, които могат да доведат до трайни мутации в рамките на няколко поколения.

Били проведени опити със семена на растението Arabidopsis, които ежедневно били подлагани на словесен тормоз за продължителен период от време, в резултат на което по-голямата част от тях загинали, а останалите претърпели ужасни деформации, развили различни болести и само за няколко поколения достигнали до абсолютна деградация.

Установило се обаче, че въздействието не зависело от динамиката, с която се произнасяла негативната дума, а само от нейното информационно съдържание.

В аналогичен опит засегнати от мощна радиация семена били отново съживени чрез силата на добрата дума, а генетичните им структури се възстановили напълно по един наистина изумителен начин.

Този феномен се обяснява от учените с това, че първоначално енергията се преобразува в електрически импулс, след което във вид на енергиен импулс попада върху гласните връзки и се превръща в енергия на звуковите вибрации, които преминават през клетките, въздействайки им по определен начин.

Това отново доказва важността на изреченото слово, която е била добре позната още в древността, и показва връзката между всички живи същества, подчиняващи се на едни и същи универсални закони.

По подобен начин действа и молитвата, когато болен човек се моли да оздравее, или други се молят за него. Само че тук действа и друг фактор, и това е Божеството. За болния могат да се молят други хора, вярващи в Бога и да са далече или той да е в безсъзнание, но полза има.

Кристал от вода, която е била изложена на думите "Любов / Признателност", изписани върху хартия и прикрепени към бутилката.

Кристал от вода, която е била изложена на думите „Любов / Признателност“, изписани върху хартия и прикрепени към бутилката.

Така например при редица наблюдения на този феномен в болниците например, лекарите констатирали, че за тези пациенти, за които се молят други хора, оздравяват с около 18% по-бързо. Това не включва молитвите на разни харизматици – петдесятници или евангелисти, които могат да побъркат човек.

По отношение на влиянието на думите върху човешкото тяло, много добър ефект би дало и четенето на глас на Библията.

Произнесените думи влияят непосредствено върху молекулите на ДНК

Произнесените думи влияят непосредствено върху молекулите на ДНК

Може и на ум, когато човек е сами и целта е неговото здраве, тъй като въздействието идва директно от мозъка.

Подобни експерименти са правили и японски учени за влиянието на думите, музиката и други средства върху водата. Те също потвърждават, че наблюдават интересни промени в структурата на водата и са публикували снимки.

Учени доказаха, че думите могат да ни разболеят!
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Учени доказаха, че думите могат да ни разболеят!

  1. Дори само мисловните послания без да са изречени в думи могат да нанесат вреди ако са отрицателни!

  2. Всички живи организми притежават ДНК.При хората 99% от молекулата на ДНК съвпада.Минималният процент различие ни превръща в уникалния човек,който сме-това са цветът на косата ни,височината и пр.Изчислено е,че ако цялата ДНК в тялото ни се разгъне,тя ще покрие разстоянието от Земята до Луната шест хиляди пъти.Гените ни са съставени от ДНК сегменти.Те се предават от родители на деца и съдържат много информация за предците ни.Изучаването на ДНК е вълнуващо!Експеримент проведен от Института по математика на сърцето в Болдър Крийк, Калифорния,е достатъчно показателен.При този експеримент (Модулация на ДНК адаптацията посредством насочено към сърцето намерение, 1993 г.) изследователите регистрирали и измерили въздействието на емоциите върху ДНК на човешката плацента, най-чистата възможна форма на ДНК.Пробата била сложена в шишенца,в които се отчитали всички промени,и те били раздадени на 28 изследователи,обучени да показват силни емоции. При експеримента било установено,че молекулата на ДНК променя своята форма в съответствие с чувствата на изследователите!Например когато изпитвали благодарност,любов и радост,молекулата отвръщала,като отпускала нишките си, размотавала ги и така ставала по-дълга.А когато изпитвали страх,гняв,раздразнение или стрес,молекулата се скъсявала и свивала и така изключвала много ДНК кодове.Така че ако някога сте се чувствали ,,блокирани '' от отрицателни емоции, причината е това. Подобни ,,блокади '' обаче се вдигали много лесно,щом изследователите отново се изпълнели с любов,благодарност и радост.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *