Derinkuiu 21

Ахура Мазда построил Подземния град в Турция

Обиталището било построено от извънземните по заповед на бог Ахура Мазда

Има теория, че самият Ахура Мазда е с интелект на извънземни.
В продължение на векове хората разказват истории за пещери и тунели дълбоко под земята. Подземни коридори, водещи до земи на богове и чудовища.
Много хора от цял свят вярват, че сме били посещавани от извънземни. Възможно ли е дредни космически сили да са повлияли на историята ни? Ако е така, дали трябва да търсим доказателства за това в небесата, или в загадъчните светове дълбоко под краката ни?
Южно от Черно море и на север от планината Тавър се намира Кападокия, Централна Турция. Вятърът и водата на това място са образували странни форми от меката вулканична скала, някога използвана от древните хора за малки примитивни жилища.

Подземният град
Деринкую вероятно е построен от извънземни

През 1963 г. реставрацията в град Деринкую довежда до невероятно откритие: пещерна стена, водеща до коридор към подземен град на възраст от хиляди години и дълбок повече от 85 метра. Той е невероятен, защото достига до 13 етажа под повърхността и има вентилационни шахти, които прокарват въздух и до най-дълбоките нива. Подземните стаи могат да поберат повече от 20 хиляди мъже, жени и деца. Има доказателства за религиозни центрове, хранилища, преса за грозде и дори конюшни. За онова време това е повече от изумително – граничи с подвиг, близък до построяването на пирамидите в Египет. „За наша изненада не сме установили фатални срутвания” – твърдят учените.
Възможно ли е извънземните да имат пръст в построяването на Подземния град?
Според повечето учени и археолози Деринкую е построен около 800 г. пр. Хр. Вероятно е предназначен за временно убежище при инвазия. Други смятат, че е построен от хитите – военен народ, за който се споменава в Библията. Някои уфолози обаче смятат, че подземният град е на няколко хиляди години. Възможно е този град да е построен от извънземните по заповед на самия върховен бог на зороастризма Ахура Мазда, който е целял да спаси хората не от потоп, а от ледена епоха. Има версии на учените, че самият Ахура Мазда, заради когото се случва всичко на земята, има извънземен произход.

Всичко това обаче е само теория и върховният бог на зороастризма е само една измислица. С тази теория или по-скоро хипотеза, се цели само сензация. Възможно е на някои хора да им е домъчняло за езическите времена, когато са принасяли в жертва на несъществуващи богове живи хора и деца и какви ли не жестокости още са се вършили. Също така стои въпросът с мнението, че извънземни са построили подземния град. Това са измислици и фантазии може би от любителите на тези теми, дори и да са сред научния свят. Не е никакъв проблем да е построен от хора.

Derinkuiu-21

За Станимир Тенев

Аз съм Станимир Тенев. Завършил съм икономика и журналистика. Журналист съм от 1994 г. Работил съм в електронни, печатни и интернет медии. В сайтовете на Марс Медия Груп работя от септември, 2008 г. “Нито ден без ред” е работният ми девиз.

Прочети още

творчество на иван вазов - романи, стихотворения, пътеписи

Стихотворения на Иван Вазов и творчество. Забавен анализ. Разкази, романи, биография

Заради свръхпроизводителността си Народният поет Иван Вазов е писал и глупости. Но несъмнено има и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *