Seastars е една козметична серия лековити продукти
SeaStars е една козметична серия лековити продукти

Чудо! БАН изобрeтява козметика против стрес и бръчки с поморийска луга

В последната една година всички смятаха, че в БАН учените се занимават само с безполезни и безрезултатни опити, но ето, че това не е съвсем така. Учените изненадаха всички със своите козметични продукти от поморийска луга

Заслугата е на доц. Стефка Тепавичарова от Института по обща и неорганична химия. Днес тя има имен ден. Честито и с благодарност за лечебните средства, които е направила!

SeaStars е една козметична серия лековити продукти

Тя знаела за лечебните свойства на нашия уникален естествен продукт – поморийската луга, но забелязала, че туристите, които веднъж са изпитали облекчение от нея, се връщат в България отново и отново.

Затова тя решила да включи това вълшебно природно явление в родна козметика, която да изпъва бръчките и да заличава следите от стрес, на който сме подложени ежедневно.

Първоначално започнали да предлагат готовите козметични препарати в някои
SPA центрове и Wellness хотели. Но след като бил усетен положителният ефект, те искали все по-големи количества.

Това наложило преди 5 години БАН да пуснат козметика и за масовия потребител.

Solilug е втората серия

На пазара вече се предлагат повече от 75 продукта. Българските учени приготвят различни разтвори, кремове, мокри кърпи за фрикции, шампоани и балсами, маски и ексфолиращи гелове.

Козметиката е обособена в две групи – SeaStars и Solilug. Продуктите Solilug са изцяло направени на основата на поморийската луга. Те дават и лечебен ефект, освен козметичен. Характерно за тях е необичайно високото съдържание на магнезий в самата луга – 350 грама на литър. Магнезият влияе невероятно положително върху опорно-двигателната система на човешкия организъм – мускули, кости, стави, ноктите, косата, подобрява цялостния тонус на тялото.

Доц. Тепавичарова (първата вляво) и нейния екип

Геловете, с които се третира кожата, попиват бързо и ефикасно в нея. Те правят кожата по-хидратирана и нежна, като забавят стареенето.

Поморийската луга е уникална, защото в нея се съдържат всички химични елементи от Менделеевата таблица. А чрез козметиката на БАН те се усвояват от тялото.

Повече информация и контакти ПРОЧЕТЕТЕ ТУК

За Калинка Петрова

Казвам се Калинка Петрова. Завършила съм „Журналистика”. Станах част от екипа на "Марс Медия" през 2011 г. Пиша за сайта Chudesa.net. Освен за чудесата около нас, водя рубриката за християнските празници и традиции. Следя благотворителните инициативи и дарителските кампании, които се провеждат в полза на нуждаещите се и на които Chudesa.net отделя особено внимание, за да бъдем максимално полезни на всички наши читатели.

Прочети още

творчество на иван вазов - романи, стихотворения, пътеписи

Стихотворения на Иван Вазов и творчество. Забавен анализ. Разкази, романи, биография

Заради свръхпроизводителността си Народният поет Иван Вазов е писал и глупости. Но несъмнено има и …

9 Мнения

  1. Даниела Славчева Спасова

    От къде да поръчам продуктите?
    Има ли в София магазин и къде?

  2. Магдалина георгиева

    Брав на БАН

  3. от къде мога да се информирам повече за вашите продукти и от къде мога да си ги закупя ще ви бъда благодарна ако ми отговорите

  4. Александрова

    От къде мога да закупя Вашите продукти в София?

  5. по голяма глупост няма …. Лугата е наистина интересен продукт тя лекува различни ставни заболявания , заболявания на периферната нервна система някой кожни заболявания . Благодарение на подсушаващия си ефект тя е добра при акне . Но за масова козметика …. пълна глупост ТЯ ПОДСУШАВА КОЖАТА така че ако след няколко намазвания искате да заприличате на пра баба си това е крема за вас.

  6. По голяма глупост няма. Лугата е носител на много полезни вещества, тя лекува ставни заболявания , заболявания на периферната нервна система но като крем …. пълна измислица. Да освен ако съдържанието на луга не е една стотна от процента…. Лугата мн ого добре подсушава така че ако искате по качествени и дълбоки бръчки това е продукта за вас.

  7. В.Таскова

    Моля да ме информирате за новости на поморийската луга

  8. “Поморийската луга е уникална, защото в нея се съдържат всички химични елементи от Менделеевата таблица.” нещо не ми се вярва…

  9. “Поморийската луга е уникална, защото в нея се съдържат всички химични елементи от Менделеевата таблица.” нещо не ми се вярва…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *