ЩАСТЛИВ БРАК ПО ЗОДИАКА

Прието е да се смята, че всеки от нас има един-единствен шанс да намери своя идеален партньор. И той се определя от „зодиакалния тандем“, гарантиращ дълъг и щастлив брак. Астролозите обаче са убедени, че звездите предоставят на всекиго още три варианта за търсене на идеалния брачен партньор…

Без да се задълбочаваме, ще отбележим, че съществуват четири съчетания на зодиакалните знаци, при които нашият брак изначално е хармоничен, и четири – при които той е относително хармоничен.

ИЗНАЧАЛНО ХАРМОНИЧНИ БРАКОВЕ

→→ *ПОРЪЧАЙ СВОЯ ХОРОСКОП СЕГА! НАПРАВЕТЕ СИ ПОДАРЪК ЕТО ТУК!>>

Ако обозначите зодиакалния знак, под който сте се родили, като първи, а вашият партньор е от същия знак (Овен-Овен или Дева-Дева), това е съюз на родствени души по отношение на съзнанието (и подсъзнанието). Някои разминавания в характерите могат да са причинени поради различните годишни знаци на раждане (например Овен в година на Тигъра и Овен в година на Бика) или заради различните часове на раждане, но като цяло такъв брак обещава да бъде стабилен.

Изначално добър е бракът и в случай че вие сте първият, а вашият партньор е четвъртият знак, следващ по зодиакалния кръг след вашия. Например вие сте Везни, а вашият партньор – Козирог. В този случай отношенията се изграждат върху принципа „майка-син“ дори ако партньорът е много по-възрастен от вас. Затова, ако сте великодушни и искате да помогнете, да утешите, да обичате нежно, то се омъжете за четвъртия знак в зодиакалния кръг след вашия, като броите вашия за първи. Защото именно в четвъртия знак е станало вашето зачеване, а след девет месеца сте се появили на бял свят. Хороскопските характеристики на знака на зачатието определят вашето подсъзнание, а характеристиките на знака, под който сте се родили – съзнанието. Затова на подсъзнателно ниво вие интуитивно ще разбирате вашия партньор дори по-точно и по-пълно отколкото той самият се познава.

Ако сте се свързали с брачни връзки със седмия знак след вашия, смятайки последователно по кръга на хороскопа, това може да бъде също много хармоничен съюз.

Например вие сте Телец, а вашият партньор – Скорпион, или вие сте Лъв, а партньорът ви – Водолей. В този случай двата характера не са сходни, но взаимно се допълват помежду си. Бракът съответства на зодиакалния закон.

Хармония в брака ще настъпи и в случай че вашият знак е първи, а знакът на вашия партньор -десетият след вашия. Например, вие сте Овен, а партньорът ви – Козирог, или вие сте Риба, а партньорът ви – Стрелец. Тук ролите се сменят: партньорът, заченат във вашия знак, интуитивно ще усеща вашите нужди, ще ви закриля, поддържа, утешава и съветва.

При всички четири изначално хармонични знаци има нещо общо. Схемата на четирите щастливи брака е следната: първи-първи, първи-четвърти, първи-седми, първи-десети. Например: Овен-Овен, Овен-Рак, Овен-Везни, Овен-Козирог. Във всяко от съчетанията бракът между тези знаци ще е удачен, а схемата е квадратът на единния източник на енергия, квадратът на волята и движението.

Разбира се, хармонията в отношенията с вашия партньор придобива нови оттенъци в зависимост от „положението“ в този квадрат. Например Водолей с Водолей – това е пълно разбиране, но Водолеят е опекун на Телеца и под опечен на Скорпиона, а с Лъва са в пълно взаимно разбиране.

Всичко това важи и в квадрата на интелектуалците (Близнаци, Дева, Стрелец, Риба).

Все пак трябва да отбележим, че всеки, дори най-хармоничният брак може да бъде разрушен собственоръчно, затова, използвайки астрологията, не бива да забравяте завета „бъдете мъдри като змията и кротки като гълъба“.

ОТНОСИТЕЛНО ХАРМОНИЧНИ БРАКОВЕ

Ако външният, светският живот ви привлича повече от семейния бит, то, започвайки от вашия собствен знак (първи) отбройте по зодиакалния кръг петия и в такъв брак ще намерите това, което търсите.

Например вие сте Козирог, партньорът ви – Телец (и двамата сте Земя), вие сте Водолей, партньорът ви – Близнаци (и двамата – Въздух), вие сте Риби, партньорът ви – Рак (и двамата – Вода), вие сте Стрелец, партньорът ви – Овен (и двамата -Огън). Стихиите на тези знаци по своята същност са еднакви.

Относителността на хармонията в тези бракове се крие в различните източници на енергетика-та: например на Водолея ще се наложи да се съобразява с интелекта на Близнаците, иначе последният ще скучае. Рибите не бива да стават домошари заради семейното щастие, а ще трябва да водят по-активен начин на живот, иначе Ракът ще избяга от тях. Козирогът трябва да остава винаги елегантен, модерен, за да възпламени естета Телец.

Партньорът-нарцис по натура, мечтаещ не за взаимна любов, а за това, да го обожават; който се ласкае, че именно той е успял да развие у своята половинка заложения потенциал, да спомогне за издигане кариерата на съпруга, е най-добре да спре своя избор на шестия поред знак в зодиакалния кръг.

Такъв е например съюзът на Козирога (Земя, квадрат на волята) с Близнаци (Въздух, квадрат на интелекта); на Водолея (Въздух, квадрат на естетите) с Рака (Вода, квадрат на волята). Тъй като и темпераментът, и енергетиката на съпрузите в този случай не съвпадат, за да не изгубите обожанието на партньора, трябва да притежавате достатъчно такт и мъдрост да помагате на съпруга да възстановява силите по оптимален за неговия знак начин. Полезно е по-често да го хвалите и по-рядко да го критикувате, като по този начин усилвате всичко добро и измествате всичко лошо.

Възможен е също устойчив брак, ако партньорът предварително приеме второстепенна роля в семейството, съгласи се да живее със съпруг, който непрекъснато ще се стреми да го потиска. В този случай страдащият от потенциален мазохизъм партньор може да се свърже в брак с осмия поред знак в кръга. Например Дева (Земя, квадрат на интелекта) в излишък ще получи и телесни радости, и публични оскърбления с партньор Овен (Огън, квадрат на волята). Същата е ситуацията и между Скорпион (Вода, квадрат на естетите) и партньор Близнаци (Въздух, квадрат на интелекта).

Любовта-дружба, нежност, но също и риск, принуждаващ постоянно да сте нащрек, обещава брак с третия или единадесетия поред знак в зодиакалния кръг (след вашия, първи). За Риби (Вода, квадрат на интелекта) третият ще бъде Телец (Земя, квадрат на естетите), а единадесети е Козирогът (Земя, квадрат на волята). За Везните (Въздух, квадрат на волята) трети ще бъде Стрелецът (Огън, квадрат на интелекта), а единадесети – Лъв (Огън, квадрат на естетите).

Не се плашете, ако вашият брак е съвпаднал с един от изброените относително хармонични съюзи: аурата на любовта и мъдростта ще ви помогнат да превърнете относителната хармония в пълно и нерушимо щастие, ако има стремеж и желание. В края на краищата животът ви се намира във вашите собствени ръце.

Както забелязвате, в описанието не са влезли варианти на съюзи с втория и дванадесетия знак след вашия, първи. Кратко ще отбележим, че работата тук е в това, че тези два знака са еднакво лоши за първия. Вторият знак – това е „знакът на излишествата“, а дванадесетият -„знакът на врага“.

Ако пък определите зодиакалните квадрати не само на съпрузите, но и на родителите, децата, познатите и ги съпоставите с вашия, то, анализирайки стихиите на знаците, ще ви стане ясно защо с един човек се разбирате от половин дума, с друг отношенията ви са относително добри, а с трети изобщо не можете да се сработите.

ЩАСТЛИВ БРАК ПО ЗОДИАКА
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “ЩАСТЛИВ БРАК ПО ЗОДИАКА

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *