МЕДНИТЕ МОНЕТИ СА ДРЕВНИ ЛЕЧИТЕЛИ

ЕДИН ОТ НЕЗАСЛУЖЕНО ЗАБРАВЕНИТЕ ЛЕЧЕБНИ МЕТОДИ Е МЕТАЛОТЕРАПИЯТА

Прилагането с лечебна цел на метал като медта води началото си от дълбока древност. Още Аристотел писал, че поставянето на мед върху натъртено предотвратява образуването на синини, а при лечение на язви върxу тялото се поставят медни пластини. В Древна Гърция използвали широко медта при лечение на глухота и възпаление на сливиците.

Съвременната наука потвърждава ефективността на металите в клиничната практика. Особено успешно се използва медта, която изпълнява важни функции в организма. Тя влияе на обменните процеси, взема активно участие в кръвообразуването. В домашни условия медта във вид на апликации се използва като противооточно, противовъзпалително и обезболяващо средство. Тя стимулира защитните сили на организма, активизира водния и минералния обмен, подобрява съня, има местно бактерицидно действие.

За лечение трябва да се прилагат пластинки от чиста мед с размер 2-3 сантиметра в диаметър. Ефектът от лечението се повишава, ако пластинката или монетата е полирана и има пробита дупчица от 2-7 мм.

Преди прилагането трябва да се извърши “пускане” на медта. За целта монетата се нагрява в тиган 10-20 минути. След това се оставя да изстине и се изчиства с шкурка.

Трябва обаче да имате предвид, че реакцията на лечението с метали при различните хора е различна, затова предварително трябва да направите малък тест. На току-що измитата кожа се поставя „пусната“ пластина. Ако след 10-15 минути монетата прилепне към кожата, може да започне лечение. Ако сцепление между метала и кожата не се получи, металотерапия не бива да се провежда.

При повечето заболявания се използва еднаква методика за лечение. Върху чаршаф се поставят монети или дискове – няколко реда в ширина и колкото се може повече в дължина. Те трябва да лежат един до друг. Идеалният размер на медната апликация е такъв: на ширина тя трябва да съответства на разстоянието между лопатките, а на дължина – на разстоянието от 7-ия шиен прешлен (изпъкналия) до началото на гънката на таза.

Върху приготвеното медно легло трябва да се легне внимателно по гръб. Отпуснете се и се постарайте да не мърдате в продължение на 25-40 минути. Когато станете, по-голямата част от монетите ще паднат. Онези, които са се “всмукали” от кожата на гърба ви, трябва допълнително да се закрепят с тънък левкопласт с ширина 3-4 мм и да се оставят за 3-5 денонощия. След това те се отстраняват, кожата се измива с топла вода и сапун и се намазва с крем.

Добър признак е, ако на местата, където са били закрепени монетите, се появят зеленикави петна. След 2-3 дни процедурата се повтаря. Един курс трябва да съдържа 10-15 апликации. Този метод помага особено добре при остеохондроза, радикулит, възпаление на белите дробове и бъбречни заболявания.

При сърдечно-съдови заболявания медните монети се поставят в ямката под ключицата. След 15-20 минути болният се изправя. Ако монетата е прилепнала, тя трябва да се закрепи с левкопласт и да се носи денонощно 10 дни.

При главоболие медните пластини или монети се прикрепват към огнищата на болката – чело, слепоочия, тил. Облекчението настъпва след 15-20 минути.

МЕДНИТЕ МОНЕТИ СА ДРЕВНИ ЛЕЧИТЕЛИ
4 (80%) 3 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *