Ясновидката Маг Джиляна, гадател

Maite
Апокалипсисът на маите

Село в Анадола стана новият Ноев ковчег за Края на света!

Село Шириндже в Анадола и още едно във Франция, са новият „Ноев ковчег“ след Апокалипсиса, предречен от маите

Малкото селце Шириндже, с не-повече от 700 души население, напоследък е пълно с туристи. Всички стаи за гости са резервирани, а за датите от 21 декември нататък, свободни легла няма. Всичко това е заради Края на света, предречен от маите за 22 декември 2012 г., разкрива БНР. Според запознатите с календара на маите, село Шириндже е оазис.

Апокалипсисът на маите

Разчетите на посветените в тайните на древните маи сочат, че тази географска точка ще бъде пощадена от гнева на стихиите и ще оцелее, както Ноевия ковчег при първия потоп.

От местната управа преди време се стреснали от необяснимия интерес към тяхното спокойно селце. За нула време то става притегателен център за туристи от цял свят. Не всички са обхванати от манията, че идва Краят на света, но известна предпазливост не е излишна. Затова отдавна всички места в хотелчетата и туристическите спални са предплатени.

Живописното селце, намиращо се едва на 9 км от областния център Селчук и историческия Ефес, има славата на винарско селище още от стари времена.

Село Шириндже оцелява след Края на света, вещаят маите

До началото на миналия век то е населени с гърци, приготвящи с умение „еликсира на боговете“. След като те се преселват в Гърция, местните възраждат техните традиции и днес в селото, обявено за исторически паметник, отново се произвежда вино. Дори организират международен фестивал на виното, в който участват и фолклорни състави от България.

Боян Петракиев

За Боян Петракиев

Казвам се Боян Петракиев. Завършил съм „Българска филология” и „Журналистика”. Част от екипа на Марс Медия съм от 2009 г., като основно работата ми може да видите в сайтовете Chudesa.net, Razkritia.com, Zasada.bg, Lechitel.net, Mamita-bg.com, Zdrave.ws, Figurata.com.

Прочети още

Hobita

Няколко начина да прекарате времето си полезно и без електронни устройства

Толкова силно се сраснахме със своите електронни устройства, че забравихме какво е да живеем без …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *