радиестезично махало
радиестезично махало

Радиестезично махало. 9 упражнения за успех в живота и гадаене

За автора: Сидни Фридман е изследовател, композитор, писател и лектор по темите, свързани с интуицията и креативността.

Негови клиенти са компании като Harris Bank, McDonald`s, Motorola и други. Демонстрирал силата на своята мисъл в множество телевизионни предавания на NBC, CBS, WGN и FOX. Прецизността на прогнозите на Фридман е документирана и процентът му на успеваемост надхвърля 70. Авторът е получил образованието си в Музикалното училище в Ийстмън. В момента композира музика за телевизионното шоу на PBS, „Съкровищата на света“, и за поредицата на PBS „Световните класици“.

I. СКРИТОТО СЪЗНАНИЕ

„Не можах да дочакам успеха. Така че се справих без него”

Скритата помощ. Невидимото. Има хора, които се усъмняват в това, което не могат да видят. Има и такива, които вярват в магии. Тази книга е предназначена и за едните, и за другите. Ако си от първите, остави настрана настоящите си убеждения и схващания за малко и прекарай поне няколко седмици с описаните тук идеи. Дай им шанс. Спазвай стриктно упражненията. Може би нещо забележително ще се случи.

Има ли начин да преодолееш трудностите и да постигнеш голям успех в бизнеса, приятелството, любовта и семейството? Съществува сила, която е булевард към постижения и удовлетворение Можеш да я използваш, ако искаш. Тя не е непременно мистична или тайнствена, просто не е позната на голямата част от хората. През вековете само няколко късметлии са притежавали това познание. Може би им е идвало естествено или е било умение, което са придобили, това няма значение – те са успели да осъществят желанията си.

Благодарение на проверени от времето средства и упражнения ще овладееш подход, който ще позволи на съзнанието ти да използва информацията, съдържаща се в голяма част от мозъка ни, обикновено недостъпна за нас. Ще научиш подсъзнателния език на успеха и начин на комуникация с подсъзнанието си, чрез който буквално можеш да му задаваш въпроси и да получиш ясни и надеждни отговори.

Успехът е резултат от намиране на решения и вземане на мерки. Чрез старание ще се научиш да използваш ЦЯЛОТО си съзнание, за да си помогнеш при вземането на трудни решения и да се справяш с проблемите си творчески, като ефективно се допитваш до вродената си мъдрост и съкровените си желания. Чрез фокусиране на подсъзнанието си ще се научиш да тласкаш себе си към пълноценно действие с цел разрешаване на проблемите.

По-просто казано, ще се научиш да прехвърляш подсъзнателна информация към съзнанието си, след което ще се научиш да прехвърляш своите осъзнати мисли и желания към подсъзнанието си.

От край време хората, изучаващи тези методи, са успели да открият истинските си чувства за служебни и лични отношения; натъкнали са се на скрити таланти и интереси; увеличили са творческите си способности; направили са удачни избори по отношение на кариерата си; станали са по-организирани и продуктивни; осъществили са желанията си и са добили силна и здравословна вяра в себе си.

На едно от духовните и магически места на земята, люлката на Западната цивилизация, храмът на Аполон в Делфи, гръцки философ е издълбал една проста фраза: „Опознай себе си”. Тази скромна, неукрасена фраза е началото на вдъхновението. Тя дава проста на вид задача, която на практика обаче е най-трудното нещо за постигане. Как всъщност става това? Как наистина можеш да разбереш какво има вътре в теб? Ако наистина „опознаеш себе си”, ти си направил една важна крачка към целта да водиш успешен и пълен с удовлетворение живот. Мислите и средствата, описани в тези страници, ще ти помогнат в това начинание. Също така, ако притежаваш някакви интуитивни умения, те ще се усилят, ще станат по-ефикасни и конкретни, като могат да дадат резултати на границата на невероятното.

Прочети съдържанието бавно и внимателно, отново и отново и имай предвид, че ти се забранява да четеш по диагонал. Можеш да правиш упражненията, докато четеш книгата, или още по-добре е да прочетеш книгата веднъж, а след това да се върнеш и да ги направиш, докато я препрочиташ. Използвай тези методи редовно. Ангажирай се активно. Много хора прочитат просвещаваща книга или посещават мотивиращ семинар, който ги изпълва със самочувствие и им дава посока, но само след няколко дни влиянието и пламъкът избледняват. Отново подчертавам колко е важно да четеш и препрочиташ тази книга. И отново подчертавам колко е важно да правиш упражненията, независимо от това колко странни ти изглеждат в началото. Техният ефект скоро ще стане видим.

Не забравяй един първичен принцип на идеите, които ще бъдат изложени тук:

В почти всичко има едно непрестанно движение напред и назад. Има движение, което е породено от страст и емоции, надигане и спад, натиск и освобождаване, зора и здрач. Идване и отиване, разширяване и свиване, едно мощно махало, което е присъщо на практически всичко в нашия свят и извън него.

Почувствай полюляването, усети непрекъснатата промяна, стани едно с движението и ще живееш с успеха.

Когато това се случи, промените в природата, бизнес и лични отношения – всичко ще си дойде на мястото. Истината ще стане очевидна. Тайните ще излизат наяве. Моментите ще се изпълнят със значение. Времето между начало и край се разтяга. Случва се магия.

II. ПЪТУВАНЕ

В продължение на много години си изкарвам хляба, като демонстрирам разширените си умствени способности и изкуството на магическото мислене пред корпорации, организации и отделни хора. Инженери, лекари, компютърни програмисти, търговци, изпълнителни директори, работници във фабрики, жени и мъже домакини, учители, хора на изкуството, хора от всички сфери и с всякакви професии са наблюдавали тези изпълнения. Някои от способностите ми са резултат от естествени таланти, други от тях съм открил и развил, и винаги ми се е налагало да работя върху тях отново и отново, ден след ден, докато постигна надеждна вещина и точност. Това са умения, за които повечето хора са чували, но никога не са имали възможността да наблюдават лично. Тези, които са имали тази възможност, непрекъснато ме подтикват да споделям тази ценна информация с по-широка публика и това доведе до написването на настоящите страници.

Да станеш по-възприемчив, да отгатваш съкровени мисли и чувства, да се вслушваш в предчувствията си, да отгатваш интуитивно бъдещето, и дори да му повлияеш, да си представяш, да твориш и да използваш съзнанието си по такъв начин, че да осъществиш желанията и мечтите си – всичко това е възможно и за теб.

Живеем в епоха, когато машините често карат съзнанието да се чувства малоценно. Парадоксът е, че именно съзнанието е изобретило машините, затова не се чувствай непълноценен пред машините дори и за минута. А и както ще стане ясно, навлизаме в ера, когато съзнанието и духът ще развият нови, безпрецедентни способности и умения.

Като дете, винаги се интересувах силно от магическите неща и всякакви постижения, които предизвикват съществуващите ограничения. Започнах с намиране на изгубени предмети, като например пръстенът на майка ми или бейзболната топка на приятел, само след като си ги представях в съзнанието си.

Когато бях на осем или девет, започнах да търся повече информация по въпроса. В някои от книгите, които ми бяха дадени като подарък или бях взел от библиотеката, пишеше за магията на фокусите и триковете. Научих някои от тези номера, които бяха забавни, но не задоволяваха търсенето ми.

В някои други източници ставаше дума за вещерство, заклинания и окултни теми – повечето от които изглеждаха вероятно разрушителни, обезпокояващи и както забелязах с продължение на времето, непоследователни, пълни с противоречия и атмосфера на отрицание. И тогава, както и сега, харесвам нещата да са успокоителни, мирни и положителни.

Истинската магия открих в историите на и за делата на хора като Милтън Хърши, Конрад Хилтън, Катрин Хепбърн, Джаки Робинсън – все хора с независимо мислене, които са постигнали велики неща и са водили вълшебен живот. През вековете, списъкът на хора като тях, известни или не, може да изпълни много страници в тази книга, но основното е, че наред с неспирния им стремеж към успех, в живота им е присъствала сила, влияние, наука, някакъв фактор, независимо дали те са го осъзнавали или не, който им е помогнал да осъществят мечтите си.

Няма значение откъде произхожда човек. Независимо дали ще започне пътя си в бедност или охолство, с приемане или неохота, в едно свободно демократично общество има примери за постижения на хора, които се намират и от двете страни на оградата, че дори и под нея. Това, което има значение, е къде и как се озовава човек накрая. Това, което има значение, е крайната цел и пътуването. Това, което има значение, е вярата в себе си, да се чувстваш ценен, да осъзнаваш собственото си значение. Това е началото на магията и величието.

Има ирония в това, че именно в момента когато решиш да впечатлиш не някой друг, а себе си, започва пътят към величието. Това е моментът, в който наистина започваш да се открояваш в света, не само за себе си, но и за семейството си. Това е освещаването на гения. Това е началото на честен и творчески, смислен и вълшебен живот.

Независимостта поражда сила, красота, изкуство и очарование. Самоувереността носи спокойствие на сърцето. Когато се подхранва, тази увереност ще ни заведе до нашите мечти и до осъществяването на желанията ни. Тя също така поражда любов, или по-точно приемането, което търсим най-често и въпреки това обикновено се проваляме, когато целим да се харесаме само за да бъдем харесани, като самодоволно сме погълнати от обожанието, вместо да се отдадем изцяло и безусловно. Но истината, увереността и себеосъзнаването всъщност привличат хората към нас, защото сега те виждат и знаят кои наистина сме ние.

За някои хора себеосъзнаването се получава естествено. Може би го носят в гените си или са го усвоили благодарение на специално възпитание. Някои са запознати с това състояние, но рядко успяват да го задържат. Повечето хора трябва да се покатерят до него.

А когато стигнеш там и работиш върху себе си, за да се задържиш там, каква гледка само ще се открие пред теб! Изгледът към света и всичките му чудеса е открит, ясен и привлекателен. Ако се вгледаш в миналото си, ще осъзнаеш, че когато животът ти е бил в застой или е напредвал бавно, някъде там е имало страх. Сега, когато няма страх, има напредък. Има уважение и почит към необяснимите умения, но тревогата си е отишла. Животът продължава и се развива. Пътуването е богато.

Как се стига дотам? Следва част от картата. Останалата част ще трябва да откриеш сам.

Ще имаш възможността да се докоснеш до три неща, изложени възможно най-кратко и в същото време най-пълно: специфични упражнения и средства да предизвикаш случването на хубави неща, идеи за жизненост и развитие, както и метафори и отговори за нашето съществуване, които можеш да добавиш към своите убеждения или да им ги противопоставиш.

Всички тези средства съставят една вълшебна система, която, ако се използва подобаващо, ще ти помогне да стигнеш там, където си тръгнал. Става въпрос за магическото мислене и за първи път то е осезаемо. Преди всичко, това е подход, който свързва подсъзнанието със съзнанието. Съзнанието ни има достъп до ограничено количество информация. Подсъзнанието ни сякаш знае всичко и оттук насетне то ще бъде твой приятел и учител.

III. ПРИНЦИПЪТ НА РАДИЕСТЕЗИЧНОТО МАХАЛО

Построй информационна магистрала между съзнанието и подсъзнанието си

Като начало, ще се научим да използваме един изключително интригуващ и в същото време лесен за овладяване метод от познатите досега.

Животът сякаш се движи напред и назад. Има отлив и прилив във всичко. Има тласък и дръпване, вдишване и издишване, напрежение и отпускане. Така е с океана и неговите приливи, с атмосферата и налягането, с молекулярните реакции, с вселената, с всички живи същества, в правенето на любов, при раждането, при храносмилането, на борсата, с изграждането на мускули и с натрупването на вътрешната сила. Приливът и отливът на живота може да се наблюдава всекидневно, във всеки момент, и след няколко минути можете да го наблюдавате в собствените си ръце.

Тези, които владеят това средство, са постигнали прозрение в настоящето и невероятната способност да виждат в бъдещето. Хората, които умеят да го добре, са направили огромни крачки към постигане на целите си. И благодарение на тази подход, тези, които изследват, почитат и се възползват от подсъзнанието, са намерили отговори, които иначе едва ли биха открили. Още повече, ако вярваш, че много от причините за нашите действия сега и в бъдещето се намират в нашето подсъзнание, тогава трябва да се разработи начин за комуникация с подсъзнанието с цел предвиждането на такива действия. С информацията в тази книга, сега такъв начин ще стане достъпен за теб.

Според обикновения речник СЪЗНАНИЕТО е „тази част от умствената дейност на един човек, която той осъзнава през цялото време”. ПОДСЪЗНАНИЕТО се дефинира като ”дейност, протичаща без съзнателно осмисляне или само с частично възприятие от страна на индивида”. С други думи, човек обмисля съзнателните си действия, докато несъзнателните действия, като например преглъщане, мигане, дишане, са по-инстинктивни, наред с някои вродени способности.

Ето го и пътят към средството, което ще овладеем:

Прехвърлянето на положително действие или мисъл от съзнанието към подсъзнанието, или обратното, е магия в най-истинския смисъл на тази дума, и ще ни поведе към удовлетворен и изпълнен с вълшебство живот.

Вълшебството е постепенно реализиране на целта без съзнателно усилие. След години на съзнателен труд и хиляди замаха, когато играчът на голф вече не мисли съзнателно за своите ръце, бедра, глава, захватка, стойка, движение и скорост, когато всички тези елементи на овладяването на голф-стика станат инстинктивни, когато това прехвърляне от съзнанието към подсъзнанието е завършено, успехът е неизбежен. Когато един ученик за първи път заучава таблиците за умножение в училище, той трябва съзнателно да обмисля всяко едно уравнение, за да стигне до отговора, докато след много дни и седмици упражнения и повторения подсъзнанието надделява и отговора на осем по девет се превръща във „втора природа”. Същия феномен получава при писането на клавиатура, карането на автомобил, свиренето на музикален инструмент. Подобно чрез ефикасна комуникация се развиват организираните навици на работното място, искрената обич и творчество, независимо от каквито и да било първични примери за следи от тези способности, които някой е притежавал като дете. Тези следи не са вечни. Само страхът пречи на човек да се преоткрива постоянно. С време, търпение, повторение и решителност, подсъзнанието може да се изчисти от неефективността и да се изпълни с продуктивност.

Повтарям отново, когато прехвърлянето на действие и желание от съзнанието към подсъзнанието е завършено, тогава успехът е неизбежен. Също така, когато осъзнаем знанията и уменията, скрити в нашето подсъзнание, когато заровените познания и чувства дойдат на преден план, когато това прехвърляне се осъществи, очаквай същите вълшебни резултати. Всяко същество има естествени дарби, като например способността на породата шотландско коли да събира стадото овце, майчиния инстинкт на червеношийката или интуицията на успешния бизнесмен. Осъзнаването на тези таланти, проумяването на дълбоко вкоренени чувства и откриването на загубени знания, съзнателно настройване на вълните на подсъзнанието позволява на човек да „опознае себе си”, душата си и да поеме по пътя към удовлетворението.

Съзнанието съдържа ограничено количество информация в сравнение с подсъзнанието, което в известен смисъл сякаш знае всичко, което е от някакво значение за нас.

Ами ако има начин да проникнеш в подсъзнанието си, да се „свържеш” с него и да получиш директен достъп до огромната информация, която съдържа то? Ако има начин да станем по-чувствителни към инстинктите, погребани дълбоко в нас? И да добавим тези инстинкти към цялата мъдрост на нашата съзнателна мисъл? Комбинацията би ни направила много силни и способни да се развиваме, разбираме и постигаме.

Поетът и. и. къмингс казва: „Колкото повече знаем, толкова по-малко чувстваме. ” Това не е непременно вярно за всичко хора и случаи, но аз знам какво е имал предвид: в периода след Втората Световна Война (и по-късно) на показателно увеличено количество знания и огромна рационалност, нашите сетива често са притъпени. Ние имаме склонност да пренебрегваме интуицията си. За много от нас в този компютъризиран 21ви век това е тенденция и за много от нас е също и пречка към успеха.

Важно е да проумееш, че най-успелите хора сякаш имат умението, независимо дали е придобито или дар от Бога, да съчетават своята рационалност и емоционалност. Те не разчитат единствено на логиката. Използват мисълта наред със сърцето си, познанията наред с интуицията си, аполоновата наред с дионисиевата си страна. Просветените са постигнали баланс между разума и страстта. Бетовен например, подобно на Великата Уаленда или Филип Пети на техните въжета, уверено е крачел по линията между тях.

Как да постигнем това равновесие и спокойствие? Как да превърнем подсъзнанието в наш приятел и водач? Тук предлагам програма, описана стъпка по стъпка. Следва първото средство за осъществяването на тази сила и цялото изобилие, което носи то. Ако имаш желание да работиш върху него, твоята находчивост, увереност и способности ще се разгърнат и ще процъфтят.

Има много начини за комуникация с подсъзнанието, но след години на изучаване и работа с хиляди хора, за човека, който иска директен достъп, това, което следва, е наистина впечатляващо и ефикасно.

Когато за първи път чух за този метод, ми прозвуча необичайно, но подобно на мен, трябва да опиташ това, което ще опиша. Първо трябва да се сдобиеш с памучна нишка, дълга около 24 – 33. 6 сантиметра. Дълъг косъм или тънка гъвкава, сребърна или златна верижка със същата дължина, също вършат работа. Чрез възел или закопчалка прикачи на единия край пръстен, метална шайба или дори ключ – достатъчно е предметът да има някаква тежест. Златен мъжки венчален пръстен има идеалното тегло. Още по-добре е, ако предметът има някакво значение за теб. Парче кварц или стъклен кристал с накрайник за прикачване към нишката също са подходящи. Вземи свободния край на нишката (или верижката) и го хвани между палеца и показалеца, така че краят със закачената тежест да увисне (Виж Примерните снимки).

Този инструмент се нарича радиестезично махало.

Това може би е най-ефикасният и директен метод измежду средствата и методите, предназначени за комуникация с подсъзнанието, с който можеш да започнеш. Има и начин на употребата му за напреднали, но в началото е необходимо съвсем малко време да го накараш да заработи, като е възможно да ти даде отговорите на много от въпросите, които имаме в ежедневието си.

В отговор на въпросите ти, махалото ще се полюлява напред-назад в една права линия или ще се върти в кръг. Ако в момента повдигаш вежди, дай ми възможност да продължа.

Спазвай следните инструкции стъпка по стъпка.

Намери меко осветена и тиха стая, с колкото се може по-малко елементи, които действат разсейващо. Седни в удобен стол, без да кръстосваш крака, стъпалата плътно опрени на пода, и започни, като вземеш махалото в положение, което ще наричаме състояние на покой – краят с прикачената тежест виси свободно, а свободният край е хванат внимателно между палеца и показалеца, сякаш държиш деликатно съкровище. Протегни го на около 30 см пред теб (като го държиш в дясната ръка, ако нея ползваш предимно, или в лявата, ако си левак), като тялото ти е отпуснато и дишаш нормално. По желание, можеш да се облегнеш на масата с лакът.

След което съсредоточи мисълта си върху следното: „ДА”. Мисли за думичката „ДА”. Мисли съсредоточено за нея, повтаряй я отново и отново, произнеси я бавно веднъж и на глас, след което продължи наум отново, и тогава махалото ще започне да се полюшва напред-назад в права линия.

Ще започне да се движи само.

В началото може би ще се движи съвсем леко, но ще се люлее истински напред и назад в права линия.

Движението в права линия ще бъде твоят отговор „ДА”, когато задаваш въпроси. Ще остане като отговор „ДА” до края на живота ти.

Когато правиш това, не се опитвай да движиш махалото физически. То наистина ще започне да се движи само. Може да се получи веднага или да отнеме известно време, но ако искаш вярвай, ако искаш – недей, махалото ще започне да се движи от само себе си, сякаш има собствена воля.

Важно: Когато в началото се залюлее съвсем мъничко, не го спирай. Остави го да се люлее. И когато започне да се движи по малко, остави движението да се развие в по-голям размах напред-назад. Остави го да се люлее напред-назад. Представи си го. Окуражавай движението в съзнанието си. Напред-назад, напред-назад.

Ако по незнайни причини не се получи нищо, остави махалото настрана за няколко минути, заеми се с нещо друго, след което опитай пак, като следваш горните инструкции. Шестдесет и пет процента от хората, с които съм работил, получават незабавен отговор. Около тридесет процента трябва да повторят упражнението няколко пъти, за да се получи. Останалите получават резултат в рамките на ден-два.

Когато овладееш упражнението, остави махалото да се люлее в продължение на известно време. Продължавай да мислиш „ДА”, и след минута прочисти мисълта си и накарай мислено махалото да спре. Пожелай това. И то ще спре да се движи.

Когато можеш наистина да прочистиш мисълта си, и да спреш радиестезичното махало в състоянието на покой, помисли за думичката думата „НЕ” и си представи как махалото се върти в кръг. Ако си овладял „ДА”, тогава това трябва да се получи моментално. Движението в кръг винаги ще бъде отговорът „НЕ” на твоите въпроси.

Продължавай да правиш това в продължение на няколко дни и времето за реакция на махалото ще бъде кратко и реакцията – ясна. Когато това се получи, си готов за следващата стъпка.

В следващата глава ще откриеш как да изпълниш подсъзнанието си с желание така, че подсъзнанието ти да помогне в нейното осъществяване, но първото упражнение с махалото цели да развие твоята самоувереност и способности в използването му.

Преди да продължим с упражненията надолу, отворете в нов прозорец с десния клавиш на мишката тази публикация:

Упражнение №1

Задавай въпроси, чиито отговори вече знаеш. Това може да ти изглежда смешно, но упражнението е изключително полезно за развиването на твоите способности. Въпросите трябва да са прости и директни – като например: Кафява ли е косата ми? На двадесет и седем години ли съм? Слънцето грее ли днес? Любимият ми цвят синьото ли е?

Отиди на тихо място, хвани махалото както трябва в „състоянието на покой”, и задай тези или подобни въпроси. Отдели време на всеки един въпрос. Наблюдавай реакцията на махалото. Повтори процедурата няколко пъти. Ако махалото реагира бързо, силно и точно всеки път, тогава значи си готов да продължиш на ново ниво. Ако не, остави го настрана и опитай отново по-късно. Практикувай упражненията „ДА”-„НЕ” докато не изчистиш каквито и да било комуникационни проблеми.

Важно е да се научиш да прочистваш съзнанието си от всякакви други мисли преди да зададеш въпроса, и да го задържиш така, докато чакаш отговора. За някои хора това е трудно и им пречи да овладеят първото упражнение, така че ето няколко умения-„фокуси”, които могат да ти помогнат, ако е нужно:

А) Остави махалото. Намери тиха стая и седни удобно, но добре изправен, с ръце до тялото, без да кръстосваш крака и стъпалата плътно допрени до пода, след това два пъти вдишай и издишай, бавно и дълго.

Б) Сега затвори очи и завърти очните си ябълки нагоре под много ЛЕК ъгъл.

В) Задръж очите си в това положение и отново няколко пъти си поеми дъх, бавно и дълго.

Г) Върни очните си ябълки в първоначалното им положение, бавно отвори очи и вземи махалото в дясната си ръка, ако нея ползваш предимно или в лявата, ако си левак.

Д) Представи си махалото като продължение на тялото си. Внимателно го задръж в състоянието на покой и отново затвори очи, като ЛЕКО завърташ очните си ябълки нагоре.

Е) Дишай нормално и мисли за въпроса, като държиш очите си затворени в продължение на поне пет пълни секунди.

Ж) Много бавно отвори очи. Погледни към махалото. То може би вече се движи.

Няма да е необходимо да преминаваш този етап на съсредоточаване всеки път, но за начинаещите е от изключително голямо значение за постигането на добри резултати. Когато напреднеш, това винаги ще бъде сигурен начин за „загрявка”, преди да започнеш с по-важните въпроси.

Сега ще навлезем в област, където махалото ще отговаря на въпроси, чийто отговори не знаеш съзнателно. Както споменах по-рано, съзнанието има достъп до ограничено количество информация, а подсъзнанието сякаш улавя и знае почти всичко. С времето все повече и повече осъзнавам този факт. Един мой приятел се докосва до този феномен в съня си. Той е началник на висша длъжност в рекламна агенция в Чикаго. Има рационален подход към всичко и веднъж се изрази пред мен по следния начин: „Аз съм последния човек, който би повярвал в нещо, което не е доказано от науката и от 15 контролирани теста. ” Независимо от това, сега той вярва във вездесъщата сила на подсъзнанието, защото е преживял немалко изумително интуитивни сънища през живота си.

Например, една сутрин се събудил със спомена за много ясен сън, в който колежка от компанията му споделя, че има влошаваща се болест и може да й се наложи да напусне работа за известно време, за да се лекува. Не можел да забрави съня и непрекъснато мислел за него, още повече че тази колежка наяве изглеждала много здрава и нямала навик да му се доверява за каквито и да било физически проблеми. Струвало му се странно дори да мисли за това и когато пристигнал на работа, извикал жената в офиса си и споделил съня си. Тя побледняла и казала:

– Господи! Вече от седмица мисля за това и се чудех дали да ти

казвам. Засега физически още не е проблем за мен, но ми поставиха ми диагноза, че съм в ранен стадий на множествена склероза”.

Тогава неговото лице леко побледняло.

По някакъв начин подсъзнанието му успяло да долови нейния проблем. Преди тази среща тя още не била споделила болестта с колегите си. Обикновено пътищата им в офиса не се пресичали много, тъй като работата му не е свързана с нея, но неговата интуиция доловила и разкрила информацията в съня му.

Ето друг пример за негов сън, в който жената на първия му братовчед със сълзи в очите му казала, че наистина има нужда да говори с жена му, Сюзън. Тя казала: „Моля те, събуди Сюзън веднага. Трябва спешно да говоря с нея за нещо и имам нужда от съвета й ” Двете жени не поддържали връзка и рядко се чували, но той разказал на Сюзън за съня си и я посъветвал да се обади за всеки случай – може би нещо лошо се е случило. Сюзън изчакала две седмици. Когато накрая й се обадила, оказало се че същата нощ братовчедът на мъжа й напуснал дома си.

В последствие, благодарение на развитата си вяра във вездесъщите знания на подсъзнанието, той взе многобройни мъдри и удачни бизнес решения и предизвика много магически успехи в живота си. Откакто му показах средствата в тази книга, неговата скромна вяра е пораснала толкова много, че той успя да развие умението да отгатва събития, преди да се случат.

С помощта на махалото и ти можеш да развиеш усещането за това, което подсъзнанието ти може да ти каже, което другите се опитват да ти кажат и дори да отгатваш бъдещето.

Следното упражнение е следващата крачка по пътя. Имаш нужда от по-възрастен член на семейството ти, някой, който е бил свидетел на детството ти.

Упражнение № 2

Настани се удобно, хвани махалото в положение на покой, след което задай въпрос за себе си, чийто отговор не си спомняш съзнателно, но чийто отговор може да бъде потвърден от член на семейството ти. Най-добре е това да е нещо от ранното ти детство. „Първата ми ясна дума „Мама” ли беше?” „Първата ми ясна дума „Тата” ли беше? „На 13 месеца ли бях, когато проходих?” „На 15 месеца ли бях, когато проходих?” Член на семейството ти или близък приятел навярно може да потвърди точността на отговора, получен от махалото. Направи това поне с пет-шест въпроса.

Точността на отговорите трябва да е между 70% и 90%, преди да продължиш към следващото упражнение. Ако точността на отговорите е по-ниска, върни се и повтори първите стъпки преди да продължиш. Ако не си старателен в началото, това ще се отрази на по-нататъшния ти прогрес.

Тук е важно да се отбележи, че както скоро ще научиш, махалото може да помогне на всички нас да осъществим целите си, но в добавка всеки от нас развива и други таланти с този инструмент. Някои се справят по-добре с намирането на изгубени предмети, други са по-добри във възстановяването на спомени, някои са вещи във вземането на решения с негова помощ, а други – във проумяването мислите и действията на други хора. За всички обаче важи това, че ни прави по-чувствителни към инстинктите ни и ни помага да следваме своята интуицията и желания. Може да ни помогне в правилния избор на идея, когато решаваме проблеми. Ако повечето отговори са верни, за момента не е необходимо да се стараеш да постигнеш абсолютна точност.

Упражнение № 3

Задавай въпроси за някой друг – въпроси, чийто отговори няма как да знаеш. Този човек трябва да може да потвърди отговорите ти, дори и да не присъства с стаята. Въпреки че съм имал някакъв успех по телефона, в началото присъствието му изглежда помага. Още по-важно е този човек да е положително настроен към това, което правиш. На този етап нямаш нужда от каквито и да било отрицателни сили, които могат да попречат на твоето развитие. Попитай го: „Обичаш ли броколи?”, „Обичаш ли домати?”, „Любимият ти цвят синьото ли е?”, „В момента боксерки ли носиш?”, ”Гащета ли носиш?” „На тринайсет ли беше когато изживя първата ти целувка?”, „На шестнайсет ли беше когато изживя първата ти целувка?”

Това упражнение трябва да се повтори с няколко различни хора. Прави го в продължение на седмици – всеки път, когато някой ти дойде на гости, по време на обяд с колега, на парти, със съседите, с приятели. Не отнема много време. Не ги нападай с въпросите, просто ги вплети в разговора. Когато намериш подходящ момент, им кажи, че си започнал да експериментираш с нещо вълнуващо и искаш да знаеш дали биха ти помогнали за малко. Повечето хора ще бъдат отзивчиви, положително настроени и заинтригувани от това, което правиш и охотно ще се включат за пет-десет минути. И не само това – ще се изненадаш колко много от тях ще поискат да се запознаят по-отблизо с възможностите на махалото. Ако от време на време някой е отрицателно настроен, след минута му благодари за помощта и разбира се, смени темата.

Ето едно упражнение, което хората обичат, но потвърждението на отговора може да отнеме време – някъде към девет месеца.

Упражнение № 4

Задръж махалото наоколо 5-7 см над корема на бременна жена. Тя трябва да е бременна във втория месец или по-късно. Ако махалото се залюлее напред-назад в права линия, бебето ще е момче. Ако започне да се върти в кръг, боядисай детската стая в розово. Точността на този тест е смайваща и се получава най-добре, когато се прави с венчалната халка на жената или тази на мъжа й. Ако те вече знаят пола, можеш веднага да получиш потвърждение, но дори и когато са видели бебето на ултразвуков скенер (видеозон), повечето хора казват на лекаря си, че искат пола на бебето да е изненада, така че ще ти се наложи да почакаш няколко месеца, но когато ти се обадят, ще бъде много вълнуващо.

Предупреждение: В никакъв случай не използвай махалото, за да отговаряш на въпроси по отношение здравето на нероденото бебе или изобщо здравето на когото и да било. Ако някой ти задава въпроси от медицинско естество, въпросите най-вероятно ще получат положителен отговор че всичко ще бъде наред. Защо се получава така? Нашите силни емоции влияят на отговора на махалото. Дори и когато не познаваме събеседника, повечето от нас желаят на своя събрат да е здрав и читав, до такава степен, че не можем да се дистанцираме емоционално и обикновено е невъзможно да получим верен отговор. Въпреки че положителния отговор ще насърчи положително поведение, което би помогнало на човека, подобен отговор на махалото би също могъл да попречи на някого да потърси необходимото лечение. Досега съм срещал само един човек, който всъщност може да използва махалото много добре с медицински цели, но тя също така е и известен хирург, така че е изключение.

Не се поддавай на самозалъгване.

Важно е да проумееш, че в ранните етапи на употребата на махалото, ако си силно завладян от това, което питаш, всеки въпрос, с който си прекалено емоционално ангажиран, ще предизвика предубеден отговор. Много е лесно да повлияеш на махалото със субективното си желание за даден отговор и със собственото си съзнателно мнение, ако не почакаш известно време, за да се дистанцираш. С времето и с непрестанната употреба на махалото, ще се научиш как по-бързо да настроиш съзнанието си в „неутрална позиция”.

Това упражнение е изключително важно. Ще ти помогне да подтиснеш всички помисли и нужди за даден отговор, докато чакаш истинския отговор.

Упражнение № 5

Преди да хванеш махалото, обмисли добре въпроса. Не забравяй, откъдето и да идват тези отговори, твоите въпроси се възприемат много буквално. Подбери думите във въпроса внимателно, след това вземи махалото, задръж го в състоянието на покой и възприеми поведението на детска невинност, докато се питаш „Чудя се, какъв ли ще е отговорът? Наистина се чудя, какъв ли ще е отговорът?”

Горното упражнение трябва да се отработва отново и отново, ако искаш да получаваш верни отговори на въпросите, които имат най-голямо значение за теб. Възприемането на състоянието „детска невинност” е най-важният фактор.

Ако се върнем на Упражнение №4, някои хора навярно биха се зачудили – защо се получава отговор? Знаем, че махалото може да отговаря на въпроси по отношение на информация, погребана дълбоко в съзнанието и сърцето ни. Това е външно проявление на нашата интуиция, но в случая на неродено бебе как така нашето подсъзнание знае нещо, което няма откъде да знае? Дали подсъзнанието ни улавя едвам доловими сигнали? Или реагира на нещо хормонално? От друга страна, може би отговорът на махалото няма нищо общо с подсъзнанието. Дали се случва нещо паранормално?

Тестът за пола на нероденото бебе е познат от много векове насам. Моята пра-прабаба, родена в Русия, постигаше изключителна точност с този тест. Тя също така интуитивно отгатваше и термина. Никога не се опитваше да проумее причината. Много преди Бийтълсите тя имаше навика да казва „Нека е така, както е”. Също така се знае, че в продължение на стотици години фермерите използват махалото за определяне пола на яйцата. Махалото и разнообразните му употреби се споменават от евреите, египтяните, гърците, друидите, древните китайци още 2000 пр. н. е. Има въпроси, чийто отговори любопитните никога няма да научат, но някои хора твърдят, че махалото често действа като съд, през който нашата интуиция долавя излъчвания от други предмети и състояния на други същества. От друга страна, ученият Емерсън Пъх заявява: „Ако човешкият мозък беше толкова прост, че да можем да го проумеем, ние щяхме да сме твърде прости, за да можем да го проумеем. ”

Следващото упражнение полага необходимата основа, преди да се опиташ да откриеш предмети, които си запилял някъде.

Упражнение №6

Застани в единия край на стаята с гръб почти опрян на стената. Помоли махалото да открие в стаята предмет, чието местоположение знаеш. Махалото трябва да започне да се полюшва в посока към предмета. Начертай мислена линия като продължение на махалото през цялата стая. Сега се придвижи около 3 до 7. 5 метра по продължение на стената и попитай махалото същия въпрос. Махалото отново трябва да започне да се полюшва. Отново начертай мислено продължение на тази линия през стаята и мястото на пресичане с първата мислена линия ще бъде местоположението на предмета.

Направи горното упражнение на няколко места. Трябва да опиташ и навън с околните обекти.

Следващото упражнение изисква и малко разсеяност от твоя страна:

Упражнение №7

Следващият път, когато запилееш някой предмет, издири го, като използваш пресичащите се линии от упражнение №6.

Също така, търпеливо повтори това упражнение десетина пъти като помолиш някой приятел да скрива предмета. Или можеш да застанеш в къщата на някой приятел и да се опиташ да определиш в кой шкаф стоят чашите, и в кой – вилиците и лъжиците. Ако си посветил нужното внимание на всяко едно от предишните упражнения, и си ги изпълнявал последователно, след време ще имаш успехи и с упражнение №7. От опит мога да кажа, че задоволството и усещането, подобно на страхопочитание при резултата те докарват или до развълнуван писък, или до замаяна загуба дар слово. Най-големият успех обаче е когато намериш неща, които наистина си загубил, защото тогава очевидно махалото помага за открехването на резерви от спомени дълбоко в подсъзнанието ти.

Ето някои важни стъпки, които трябва да запомниш, докато търсиш загубен предмет в ситуация, когато дори не знаеш приблизителното му местоположение. Започни със задаване на въпроси, които изискват отговори „ДА-НЕ”, за да те насочат към приблизително местоположение, като например: „Ключовете ми някъде извън къщи ли са? Ключовете ми вкъщи ли се намират? Ключовете ми на горния етаж ли са? Ключовете ми на долния етаж ли са? Ключовете ми в трапезарията ли са? Ключовете ми някъде в кухнята ли са?” По този метод на ИЗКЛЮЧВАЩАТА ДЕДУКЦИЯ ще се съсредоточиш върху една конкретна стая или място преди да използваш пресичането на мислените линии.

Сега е време да обсъдим проблема с неясните и объркващи отговори на махалото. Понякога махалото ще се движи в права линия, след което веднага започва да се върти в кръг, а после отново в права линия. Също така, понякога почти не се задвижва или движението е едва доловимо. Има и отговори „МОЖЕ БИ”.

Отговор „МОЖЕ БИ” означава, че въпросът не може да има ясен отговор или понякога, че не задаваш подходящия въпрос. Някои хора задават въпроса: „Ще се омъжа ли за него?”. Когато правилния въпрос е „Трябва ли да се омъжа за него?” Също така имай предвид, че може би не искаш да чуеш отговора на подобен въпрос. Може би не си готов за вземането на такова решение. Може би не е подходящия момент във връзката. Може би трябва да попиташ: ”Струва ли си да се продължава тази връзка?”

Както споменах по-горе, подобен въпрос е изключително емоционално ангажиращ за питащия. Ето още полезна информация при задаването на подобни въпроси:

Упражнение №8

Когато задаваш въпроси, чийто отговор силно те вълнува, след получаването на отговора го последвай със следния потвърждаващ въпрос: „Този отговор ИСТИНАТА ли е?” Когато задаваш този въпрос, ще бъде лесно да изгониш от съзнанието си ненужните мисли и ще бъдеш съсредоточен. Ако първоначалният въпрос е получил отговор: „ДА”, а потвърждаващият въпрос е получил отговор „НЕ”, тогава отговора на първоначалния въпрос е „НЕ”. Така даваш на подсъзнанието си още един шанс да ти каже истината.

Това упражнение ще стане по-важно при по-сложната употреба на махалото.

На този етап, благодарение на това което си открил и постигнал, дори и да не продължиш по-нататък, вече би трябвало да си почувствал силата на подсъзнанието, вече си почувствал присъствието на истинската магия, почувствал си прехвърлянето на информация от подсъзнанието към съзнанието, почувствал си как някои неща, които ти изглеждаха невъзможни, могат да се превърнат действителност. Започваш да ставаш свидетел на феномени, които не са всекидневно явление. Вече не само си топнал краката в океана, сложил си маската за подводно гмуркане и можеш да видиш красотата, която се разкрива дори съвсем малко под повърхността. Сега, ако искаш, време е да се потопиш по-надълбоко.

Да кажем, че ти предстои интервю за работа.

Упражнение № 9

Нощта преди интервюто седни, като държиш махалото в състоянието на покой, но не задавай въпроси. Вместо това, казвай неща като: „Наистина искам тази работа. ” Изчакай отговора на махалото, след което направи друго твърдение: „Тази нова посока в кариерата ми ще се отрази добре на мен и семейството ми. ” Отново обърни внимание на отговора на махалото. Можеш да направиш и други изявления като: „Аз съм достатъчно квалифициран за тази работа. ” Или „Тази компания има здравословна работна среда, която ми харесва. ” По този начин проверяваш дали подсъзнанието ти се съгласява със съзнанието ти. След интервюто (по време на което е удачно да разбереш колкото се може повече за компанията, както и те за теб) направи това упражнение отново, за да сравниш отговорите с тези, които си получил преди това.

Да предположим, че първото ти твърдение по-горе е получило отговор „НЕ”. Как би трябвало да анализираш този отговор? Най-вероятно това означава, че ти липсва желание за тази работа. Липсата на желание би могла да се дължи на редица причини, най-вероятно свързани с някое или някои от твърденията, изложени по-горе. Може би дълбоко в себе си не вярваш, че тази работа ще се отрази добре на семейството ти – например, налага ти се да прекараш дълго време в пътуване, което ще намали времето за семейството ти. Може би имаш съмнения по отношение на компанията. Може би дълбоко в себе не се чувстваш достатъчно квалифициран за тази работа, например имаш всички нужни инструменти, квалифициран си, но не притежаваш необходимата увереност или може би наистина не си напълно подготвен да се справиш със задачите, които ще ти наложи тази работа и/или нямаш желание да се обучаваш, да положиш усилия и да постигнеш ново, по-високо ниво.

Всички постижения започват с желанието. Ако не го искаш, най-вероятно няма да се случи. Всичко, което виждаш в света, всички неща и дори всички деца започват от желанието. А желанието често се поражда от необходимостта.

В този момент пиша на компютър. Някои от най-големите скокове в развитието на компютъра са резултат от желание и необходимост. Един от големите примери за това е космическата програма на Съединените Щати през 60те години на 20 век. От хилядолетия човечеството живо се е интересувало от небесата и от години имахме желанието да изпратим хора на нашата луна и да ги върнем обратно живи и здрави. Желанието да постигнем това роди творческия пламък, който ни помогна да преодолеем препятствията Например, за да напуснем гравитацията и атмосферата на нашата планета, пътуването изискваше безкрайно деликатни настройки на траекторията по пътя, за да задържим космическия кораб на курса към целта. Такива изчисления биха изисквали стая, пълна с математици и часове, за да бъдат направени, докато междувременно забавянето би отклонило мисията още повече. Така че в резултат на необходимост и желание да се извършат изчисленията в няколкото нужни секунди, бе разработен корабен компютър за пътуването. През следващите десет години сравнително малко хора изобщо виждаха или работеха с компютър съвсем сами, тъй като на потребителите им се налагаше да научат специален компютърен език, за да работят с него. Отново желанието предизвика творческата сила да превърнат компютрите в „по-използваеми” и именно желанието даде тласък на идеите да се произвеждат такива машини на достъпна цена за домашни цели и за потребление в малкия бизнес. И след като някои от тези продукти се озоваха на пазара, други компании, пак от желание и необходимост, се развиха с цел да произвеждат софтуеър и хардуеър, които ставаха все по-достъпни, по-мощни, по-полезни, по-ефективни и по-завършени.

Желание, желание, желание. Необходимостта поражда желанието и желанието дава тласък на изобретателността. Необходимостта и желанието са майката и бащата на вълшебните резултати.

Дори нашата Вселена е започнала от желанието. Авторът на тази книга вярва, че желанието във всяка материя е това, което създава нова материя. Желанието навярно е най-малката частица от всички, по-малко от атома, от кварка и въпреки това тя дава най-големите резултати. Това е крайната точка на безкрайността и нейното начало. Както и съзнанието, не може да бъде видяно, но съществува. Това е силата зад цялото съзидание.

В този момент искам да помислиш за това, което искаш повече от всичко на света. Седни на тихо място и се реши за себе си кое е това нещо, за което копнееш повече от всичко на света. Може да имаш няколко нужди и желания, но за това, което се готвя да ти разкрия, трябва да имаш една страст над всички останали.

Един човек, който познавах, желаеше дадена заплата, друг – луксозен автомобил, трети – един определен дом, четвърти – повишение на определена позиция, пети искаше изпълнена с любов връзка, шести – пътешествие до място в Ориента. Бивш мой колега искаше да се премести в западен щат, докато най-съкровеното желание на друг приятел беше да има по-спортно тяло. Забележете, че всички тези желания са завишени, но разумни. Не е нужно да казвам, че благодарение на използваната информация всички тези желания се осъществиха.

Магията е да направиш възможно нещо, което отначало ти изглежда невъзможно. Не обърквай този принцип с това, което прави фокусникът на сцената. Облеченият във фрак магьосник щраква с пръсти и нещо се появява. Това е наужким, илюзия. Истинската магия помага на желанията ти да се материализират, но тъй като се случва наистина, то рядко става за секунда. Огромната разлика е, че истинската магия не се изпарява със щракване на пръстите. Желанието отнема седмици, месеци или години да се осъществи. Изпращането на астронавтите Нил Армстронг, Майкъл Колинс и Бъз Алдрин на Луната отне десетилетие, спасяването на скалния орел от изчезване отне повече от десетилетие и през осемнадесети век, превръщането на демокрацията в реалност беше монументална мечта, която отне десетилетия и много жертви, за да се осъществи. Дърво не се отглежда за един ден. Посяваш семе. Отделяш му внимание, време и напояване. След това семето пуска корен, израства и разцъфтява. Това е истинското вълшебство.

Винаги е имало хора, които познават това вълшебство и сега ние ще овладеем силата на подхранването на твоето желание, така че и то да разцъфти и да избуи.

Още нещо интересно по темата:

Първоначално публикувано на:07.08.2007 @ 22:29

За Чудеса.НЕТ

Георги Календеров е редактор в сайта Чудеса.Нет от 2006 година, когато е самото създаване на сайта.

Прочети още

Orion Sazvezdie 01

Съзвездие Орион. 3 звезди на една линия и легенда

Какво е духовното значение на 3-те последователни звезди, включени в така наречения пояс на Орион: …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *