Implant
Имплантът, който Шери си "отгледа" сама

Отгледай си САМ…имплант! (ВИДЕО)

Американката Шери Уолтърс стана първият пациент в света, „отгледал“ своя имплант вътре в собственото тяло

Не винаги е възможно да се имплантира собствена тъкан, но твърдението, че „човекът няма резервни части“ вече е оспорено от медицината. Американката Шери Уолтърс от Бел Еър, Мериленд е първият пациент в света, „отгледал“ своя имплант вътре в собственото тяло.

Имплантът, който Шери си “отгледа” сама

Преди четири години тя усеща, че има рана в ушния канал. Докато намери време да отиде на лекар, минават 8 месеца и тогава се установява наличието на карцином. Тази форма на рак не дава разсейки, но поразява всичко наоколо. Операцията на Шери траяла цели 16 часа. Отстранени били ушният канал, тъпанчето, дори и част от черепа. Разбира се ушната мида е била отстранена напълно.

След като бил спасен животът й, 42-годишната майка на две деца, заприличала на изрод. Стандартната пластична хирургия не можела да помогне, тъй като липсват кости, към които да се закрепи пластмасовата протеза и Шери си пуснала дълга коса, за да не плаши хората около себе си.

Едва през тази година се намери решение на нейния проблем, пише health.ua. Екипът на доктор Патрик Бърн от клиниката по хирургия към институт Джон Хопкинс в САЩ приложил авангарден метод, за да създаде чисто ново ухо за Шери. С хрущял от нейните ребра моделирали ушна мида, която поставили под кожата на дясната ръка. Оставили кожата да обвие добре ухото и след 4 месеца, когато то се оформило, го присадили на неговото място.

Досега операция  със собствен имплант не е провеждана никъде по света. Уникалният метод предоставя възможност да се реши проблема с отхвърлянето на донорския материал, тъй като отгледаният имплант в собственото тяло има 100% съвместимост.
Боян Петракиев

За Боян Петракиев

Казвам се Боян Петракиев. Завършил съм „Българска филология” и „Журналистика”. Част от екипа на Марс Медия съм от 2009 г., като основно работата ми може да видите в сайтовете Chudesa.net, Razkritia.com, Zasada.bg, Lechitel.net, Mamita-bg.com, Zdrave.ws, Figurata.com.

Прочети още

Какво е точното разстояние до Слънцето?

Разстояние до Слънцето. За колко време се стига? Температура и движение

Какво е точното разстояние до Слънцето? Каква температура има? За колко време се стига със …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *