В основата на здравето е доброто състояние на хипофизата

Всяко лечение започва с изчистване на мислите и усъвършенстване към по-добро

Известният наш минералотерапевт и писател Иван Митев е член на СБП
Известният наш минералотерапевт и писател Иван Митев е член на СБП

Известният наш минералотерапевт и писател Иван Митев е член на СБП, на Националната асоциация за съхранение на минералното разнообразие и на Националния клуб на лапидарите. Притежава една от най-богатите колекции от минерали в България. Автор е на няколко белетристични книги, сред които сборниците с разкази “Герб”, “Тя ще дойде всеки миг”, “Подземната река”, “Паяк в колба”, „Играта”, номинирана за наградата на Фондация ВИК. Книгата ни напомня, че човекът е играещо същество, което в повечето случаи обича да преиграва. Но и това не е случайно, защото в крайна сметка води до болка и пречистване. Затова трябва да играем играта на радостта от живота, а не другата – на лъжата и манипулацията. И, ако го поискаме, то не е невъзможно, защото природата винаги откликва на това, което искаме.

В съавторство със съпругата си Гергана Митева издават сборника с научно-популярни очерци “Как лекуват минералите”/2000/, “Енциклопедия на лечебните минерали”/2001/, „Минералотерапия“ /2009/. А през месец май излезе от печат и най-новата им книга „100% здраве с вода и кристали”.

Тези дни Иван и Гергана Митеви ще участват за четири дни в Световната конференция по минералотерапия на тема „Въздействие на опала върху човешкия организъм“ в Париж. Поканени са на нея от Немската академия по минералотерапия, защото са единствените в Източна Европа, които работят с нея.На конференцията ще бъдат демонстрирани различни свойства на минералите, ще бъде обменен опит в лечението със скъпоценни камъни.Индийските мъдреци ще  покажат различни видове шива лингами – свещени камъни от техните храмове, а китайските лечители ще споделят работата си със звездния сапфир, най-добрия минерал за нервната система. На конференцията, разказва Митев, ще бъдат представени и новите постижения на научните институти в Германия в областта на минералотерапията, включително и т.нар. енергийни лъчи и овали от различни минерали, които лекуват чрез промяна на вибрационния спектър на човешките органи. Всички проблеми, казва Митев,  идват от нарушеното качество на човешката енергия, вследствие на променените вибрационни чистоти на определени вътрешни органи или жлези. А в основата на здравето е доброто състояние на хипофизата, за което е знаел Авицена още преди 1000 години. Затова измисля да й въздейства чрез т. нар. нефритена възглавничка, която представлява обработена по особен начин нефритена плочка. Тя и днес е най-доброто природно средство за регулиране на кръвното налягане.

Подобаващо внимание на конференцията ще бъде отделено и на най-новото чудо в науката за лечение с минералите – ултралита. Той отделя златни йони и превръща водата, в която е поставен, в лечебно средство с мощен ефект. Златните йони се считат за лекарството на 21 век.В ЕС златото е регистрирано като хранителна добавка и е публична тайна, че богатите го консумират, като го влагат в различни храни, под форма на люспи, раздробени с нанотехнологии. В най-известните ресторанти в Европа предлагат салати със злато. Също така ще има лекции, посветени на вездесъщата хималайска сол, която се добива само на едно място в света, в кариерата Салт Ранге в Пакистан.Но поради голямото й търсене в момента, тя е най-фалшифицираният продукт, като вместо нея, се предлага  цветна каменна сол. А в истинската хималайска сол се съдържат над 80 вида химически елементи, достъчно е да поръсиш с нея една филия сутрин, за да възстанови организма ти всичко, което е загубил в резултат на стреса.

 

Майка Мира
Майка Мира

Като участници в конференцията, Иван и Гергана Митеви ще разкажат за българските опали. Те притежават най-голямата опалена колекция – 262 разновидности, събирани над 20 години. Опалът е един от малкото минерали, които нямат кристална решетка и имат огромна енергия. Той активира работата на мозъка, активира волята и паметта.Опалът е и най-големият антидепресант. Българските минералотерапевти ще разкажат и за срещата си с Майка Мира, която още приживе е призната за свят човек. Преди месец те я посещават в замъка Шаумбург край Ламбург на Лаан в Германия, където живее.Присъсъстващите на аудиенцията с нея, повечето дипломати и видни личности,  получават даршан, благословия. Много трудно било да се стигне до Майка Мира, записването ставало с месеци напред. Но след срещата си с нея човек чувства, че е разбрал всичко в живота. А след нейното докосване усеща, че си е пилял живота, хабил е думи и действия, че не е давал достатъчно. И решава да бъде себе си.

А за извършването на така необходимите днес духовни преобразования особено  много ще ни помогнат и минералите, защото те са най-чистият източник на вибрации, т. е. на информация. Предстои ни да осъзнаем, че това, което наричаме ад и рай, всъщност са енергийно-информационни слоеве с различна плътност над нас. И че тези, които не са се развивали в духовен план, с умирането на физическото тяло се прераждат отново в човешки същества с по-нисък потенциал на усещания, което всъщност е мъчителното. Но ако приживе човек е следвал неуморно своята пътека за изчистване на мислите си и за усъвършенстване към по-добро, след смъртта душата му се движи много леко и с огромна скорост като светещо синьо кълбо. И това продължава до момента, в който реши отново да се прероди.

Иван Митев е имал уникалната възможност да се докосне до един от загадъчните магически кристални черепи. Този случай му се удава преди две години на конференцията под наслов „Кристалните черепи и бъдещето на човечеството“ в Мюнхен. Мистичният череп се схранявал  в частна колекция в Щатите.  Когато положиш ръката си върху теменната му част, споделя Митев, започваш да сънуваш наяве, да виждаш неща, които си длъжен да опишеш.Тогава човек разбира, че не приема дори една хилядна от информацията, която му се дава, за да бъде щастлив. Долавя, че животът и щастието нямат нищо общо с това, което е около нас. Вижда енергията, душата си извън себе си като синьо кълбо. Разбира, че времето, употребено в страх, е изгубено време, както и това, че няма смърт.

Този кристален череп бил изработен от 5.400 кг. чист планински кристал. Подобни на него досега са известни само осем. Твърди се, че са 13 и са поне на 20 000 години. По тях няма и следа от обработка с какъвто и да е инструмент. Според вярванията на маите, когато се съберат всичките тринайсет черепа, човечеството ще получи информация, която ще преобърне неговите представи за живота.

Отскоро семейство Митеви се сдобиха с череп от минерала „Косите на Венера”. Той е бил донесен от Южна Америка от един махараджа от Шри Ланка. Следил изявите на семейството от 10 години, им позволява да го ползват известно време. Минералът, от който е направен черепа,  „Венерини коси”, е планински кристал със златисти игли в него. А тъкмо той е използван от най-дълбока древност за връзка с космоса. Египтяните са го поставяли върху челата на мъртвите, за да ги води в задгробния живот. А гърците отправяли молитвите си към боговете, държейки го в ръка, за да бъдат чути по-добре.Тибетските монаси го използват при медитация. Направените от него южноамерикански черепи са изследвани от Франк Дорланд в лаборатория на „Хюлет Пакард” в САЩ. Установява се, че планинският кристал притежава способността да слива съзнанието с подсъзнанието. С негова помощ се получават отговорите на въпросите, които са ни занимавали цял живот. Това може да стане насън или наяве като прозрение.

Лили Петрова

 

За Боян Петракиев

Казвам се Боян Петракиев. Завършил съм „Българска филология” и „Журналистика”. Част от екипа на Марс Медия съм от 2009 г., като основно работата ми може да видите в сайтовете Chudesa.net, Razkritia.com, Zasada.bg, Lechitel.net, Mamita-bg.com, Zdrave.ws, Figurata.com.

Прочети още

гатанки за деца - трудни и с отговори

Гатанки за деца, гатанки с отговори. Забавни, за големи, трудни и др.

Забавни гатанки за деца с отговори. Лесни гатанки, трудни гатанки с отговори. Детски гатанки с …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *