Розенкройцери и огън в нашето революционно време

Бихме желали да се занимаем със зависимостта между розенкройцерите и това, което се случва по света в това време на революция

на всички нива на материята и духа.

Ние ще разгледаме това, което поддържа този свят и което също неизменно го тласка към процес на унищожение и обновление.

Първо ще Ви обърнем внимание на Розенкройцерите и огънят. Във всички времена символът на огъня е свързан с божествения Дух. В свещения език може да прочетете: “Бог е всепоглъщащ огън”; “Бог е жив огън”.

В Изход (Екзод, втората книга на Стария завет) четем относно този освещаващ, даващ живот огън, когато Мойсей приближава огънят, символизиран от горящите храсти. В Новият Завет може да прочетете, че когато Светия Дух се спусна над учениците, над техните глави бяха видяни огнени езици.

Същото е и със Светлината. Посветените във божествените мистерии свидетелстват: “Бог е Светлина”. Тази божествена светлина е видимото проявление на огъня. Различните активности и аспекти на първоначалната субстанция, обозначени като елементи (природни стихии) и етери без изключение са резултати от единия първоначален огън.

Когато четете в свещените книги, че Бог е жив огън, това означава, че Бог, Логосът, се разкрива в огъня и чрез другите елементи (природни стихии). Следователно, когато някой боготвори свещения огън, той не е езичник, а човек, който е доказал, че е запознат с божественото познание.

Когато Розенкройцерите се обръщат към тайната на огъня в Божията ръка, както го направи Мойсей при горящия храст, те се уповават на Свещения език и са разпознавани като боготворящи огъня, понеже имат някакво понятие за значението на Светия Дух.

Следователно, трябва да разберете, че когато божественото същество приближава едно от своите създания, тази манифестация се осъществява посредством ослепителна огнена сила. Когато класическия (античния) боготворящ огъня призове слънцето в неговия мъжки и в неговия женски образ като Кралят и Кралицата на зората на своето жизнено откровение, всеки който е вдъхновен от известна степен на божествената мъдрост показва голяма уважение към това.

Виждаме, че истинския Розенкройцер е философ на огъня. За да се предотврати всяко погрешно разбиране трябва да видите ясно, че тази огнена мъдрост не е проявена чрез символичен пламък на свещ или чрез природното слънце в небето. Ние трябва да отидем по-далеч от това!

Огнената мъдрост на Розенкройцерите се насочва към това, което е обозначено в окултната наука като жив огън. Този жив огън е световен етер, който движи цялата вселена чрез 370 потока. Той е Петдесетъчния огън, който се разделя и се спуска над всеки, който е изпълнен със Светия Дух и е способен да говори на нови езици, което е станало възможно чрез Светия Дух. Той е огъня, който приближава Мойсей.

Той е облакът и огнената колона, която води Израелтяните към обетованата земя. Той е класическото засенчване на служителите на Бога, които в силата на този огнен Дух се опитват да се издигнат до Неговата божествена Слава, към загубеното Божие Царство. Този Огън е вездесъщ, понеже е първото действително изразно средство на Бог.

Катароза де Петри

Това се казва във връзка с обявения лекториум, който ще се състои скоро, подробности ТУК.

Розенкройцери и огън в нашето революционно време
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *