Значение на скъпоценния лунен камък, магически и лечебни свойства. Действие на всяка една зодия. Как да различим истинския от ментето. Видове, цветове и цена.

Лунен камък представлява полупрозрачен синкаво-сребрист калцит.

Своето име този камък е получил заради сините или сребристо-бели отенъци, причината за които е ситната им слоеста структура. Иначе лунните камъни се наричат селенити.

Той се смята за най-почитания камък за поклонниците на луната. Лунните камъни могат да бъдат млечно-бели, лилави или осветени отвътре със златисто сияние. Случва се лунните камъни да имат звездоподобни нишки или ефекта „котешко око”, макар и такива екземпляри да се срещат рядко.

Лунният камък е разновидност на калиевия калцит ортоклаз, който иначе няма никакво отношение към Луната. Химическият състав на камъка е КАlSi3О8, това е алуминиев калиев силикат. Той кристализира в моноклинна симетрия. Ефектът на лунния камък могат да придобият плагиоклазите (олитоклаз-беломорит и албит), а също така ортоклаз. Оцветката обикновено е бяла, светло-сива или синкава.

Обработката във вида на накит изпъква променливите синкави цветове, напомнящи лунна светлина, което придава на камъка особена привлекателност. Кристалите са полупрозрачни. Блясъкът – копринен, стъклен.

Специфичният оптически ефект, наблюдаващ се в лунния камък, както и в други видове калцити с преливащи се цветове, се нарича шилеризация (от немското Schiller – преливащи цветове). Слабо луминисцира в рентгенови лъчи. Минералът образува прозрачни призматически или ламинирани кристали със синкаво-бяло, „лунно” блещукане по повърхността. Затова и лунният камък понякога се нарича „рибешко око”. Срещат се и кристали със светло-жълт цвят.

нумерология
лунен камък истинският е рядък минерал

Хубавият лунен камък е рядкост!

Този минерал е изключително рядък. Кристали с високо качество се добиват най-вече в Шри Ланка. Тяхната твърдост е – 6,0-6,6; плътността – 2,6 г/см3. Ниски показатели за крехкост: от 1,518 до 1,535. Още за добива и свойствата му + ВИДЕО ТУК: !

Лечебни свойства

Той пази човека от вредното влияние на Луната. Специалистите предполагат, че изделията от лунен камък или просто късче от минерала, трябва да се носят близо до тялото за облекчаване на припадъци от епилепсия, предотвратяват неконтролируиме пристъпи на гняв, страхови паники и безсъние. Смята се, че този минерал влияе на работата на отделителната система. Той влияе добре на функцията на храносмилането и хипофизата, подобрява циркулацията на лимфите, облекчава раждането.

Лунният камък влияе и на сърдечната чакра.

Магически свойства

От отдавна отминали времена лунният камък се използва за привличане на любов. Хората, страдащи от самота, трябва да носят брошки с този минерал от лявата си страна. Камъкът не само привлича любов, но и пробужда тези високи чувства у своя собственик. Пръстен с лунен камък на лявата ръка коригира чувствата на човека, помага му да избягва конфликтите, снема стреса, прави го по-търпелив и милосърден. Пръстен на дясната ръка помага да се отпуснете напълно, пробужда фантазията и творческите пориви.

Специалистите твърдят, че медитацията с лунен камък помага да се разкрие подсъзнанието, а също така скритите способности и таланти.

Астролозите не препоръчват да се използва силата на лунния камък от зодии с огнен знак – овен, лъв, стрелец. Останалите знаци от зодиака могат да го ползват без проблем, няма противопоказания. Особено полезен е той за рака.

ОЩЕ по-разгърнато по темата ТУК: !

Талисмани и амулети

пръстен с лунен камък

Всеки пръстен с лунен камък може да служи за мощен талисман или амулет.

Лунният камък – това е талисман за хората с творчески професии; литератори, музиканти, художници. Той разкрива техните таланти, дарява вдъхновение, подбужда към творчески пориви.

Камъкът се счита за носител на щастието и високо се цени в качеството си на подарък за влюбени, а също така способства за пробуждането на нежни чувства и дава възможност да се разгадава бъдещето. Това е камък на любовта и хармония с околната среда, лунният камък при много народи се е ценил по-скъпо от златото и се е считал за свещен.

Особена сила лунният камък придобива по време на пълнолуние. Неговото блестене възбужда у хората мечтателността, мекостта, нежността, сваля напрежението, отстранява гнева и излишната самоувереност.

Използване

Лунният камък е ювелирен камък. Този скъпоценен камък е бил любим още сто години назад в епохата „Art Nouveau” . френският ювелир Рене Лалик го използвал в своите изделия, които днес могат да бъдат видени само в музеи и частни колекции. При покупката на украшение с лунен камък, можете да се натъкнете на драстична разлика в цената. Цената се определя от интензивността на цвета, размерът и прозрачността на камъка.

Отличните сини лунни камъни имат невероятна триизмерна цветова дълбочина, различна при въртенето на камъка срещу светлината. Такива екземпляри се ценят високо от колекционерите – също така и заради тяхната рядкост – и съответно са много скъпи. Многоцветните индийски лунни камъни, по правило, са по-евтини, отколкото класическите сини лунни камъни, така че всеки може да си подбере лунен камък за себе си по свой вкус и бюджет.

Разновидности и цветове

Традиционният полупрозрачен лунен камък се среща най-често в нежните оттенъци на прасковата. Той бива също така син, сив, бял и даже черен.

обеца с лунен камък обица

Обеца с лунен камък пази главата.

Черният лунен камък се нарича още лабрадор, белият – адулар, жълтият селенит

В Южна Индия неотдавна бе открито местонахождение на лунен камък, имащ зеленикаво-златист отенък. Традиционни за адулара са свойствени преливащите се сини и сивкави отенъци. Ако блещукането се проявява в други цветове, освен синьото, този кристал се нарича „Дъгов лунен камък”. Подобни скъпоценни камъни се ценят по-високо, те са и по-редки. Също така към редките разновидности на адулара се отнасят камъните с ефекта „котешко око” и „звездните” камъни.

Магическият лунен камък – значение, свойства

Всички навярно са чували за лунните камъни, чието друго име е адулар. Понякога го наричат също така рибешко око, аглаурит или пък бисерна слюда, но не всеки знае какви свойства обладава този камък. В следващите редове ще се опитаме да изясним тези неща.

Лунният камък представлява прозрачен или полупрозрачен камък с уникално лунно блещукане, в ювелирното производство често се използват синкавите и сивкаво-синкавите оттенъци на този камък. Натуралните екземпляри се отличават от имитациите с това, че сиянието на ментетата прелива под различните ъгли, при истинските камъни сиянието присъства само под определен ракурс. В природата все още се срещат и светло-жълтите отенъци на този камък, а също така се намират и редките със звезден отенък.

Колко струва, цена.

Цената на този минерал варира, има много скъпи изделия, направени от него, а също така и евтини, но това не означава, че качеството на украшенията, направени от лунен камък е ниско. Стойността на изделията от лунен камък зависи от размера, цвета и разбира се, от прозрачността на минерала. Цената следва да бъде значително по-скъпа за тези екземпляри, които се срещат рядко в природата, към тези се отнасят лунните камъни със син цвят, които при завъртане пред светлина добиват други отенъци. Такива камъни могат да бъдат много скъпи, цената им варира приблизително на 30 долара за един карат.

Ако камъкът е голям, то и цената му ще бъде значителна, примерно 80 долара за един карат. Изделията от адулар не са много скъпи, те се различават по кройката, по която се прави въпросното украшение. В такъв смисъл ако искате да си купите пръстен с този загадъчен минерал, то неговата цена ще бъде стотина долара и повече, в зависимостта на материала и неговия размер. Много красиво изглеждат адулари в сребрист отенък.

Магически свойства на адулара

От древните времена минералът е символ на магичното. Много народи по света до ден днешен ценят този камък по-скъпо от златото. За магическите свойства на лунния камък се разказват легенди. Снимки на лунния камък позволяват да се оцени неговата красота и тайнственост, омайната му окраска.

Адулар, зависим от Луната

истински и фалшив лунен камък

Трудно е да се различи истинският от фалшивия лунен камък, но си струва да се поинтересувате повече.

Не трябва да се забравя, че при залязваща луна той няма да ви помогне, напротив, по добре ако имате украшение с такъв камък, е по-добре да го свалите. В период, когато Луната започва да расте, минералът е необходимо да бъде положен на мястото, където нейната светлина огрява най-ярко, това ще позволи на адулара да вземе от нейната енергия.

Талисманите от лунен камък притежават способността да свързват собственика си с неговото минало (препоръчват го ясновидци, археолози и историци, адуларът може да ви помогне да поемете по правилния път на своите начинания).

Лунният минерал също така обладава такива магически свойства като:

 1. Умиротворение.
 2. Позволява да се снеме нервното напрежение и избавя от гнева.
 3. Привлича любовта.
 4. Отпуска.
 5. Пробужда фантазията и творческите пориви.

Но най-важното е, че лунният камък (чиито снимки могат да ви демонстрират неговата тайнствена същност), може да ви даде част от своите магически способности.

За да стане това факт обаче, вие трябва да го носите по правилния начин:

 • Ако искате да придобиете щастие в личен план, то следва да го носите близо до сърцето;
 • Ако искате да бъдете винаги спокойни и да не се разсейвате за маловажни неща, то пръстен с този минерал на вашата лява ръка, ще ви помогне. Седефената окраска ще ви предпази от нервни сривове;
 • Ако вие сте творческа личност, но музата нещо ви убягва напоследък, трябва да носите пръстена на дясната ръка. Седефената окраска ще ви вдъхновява;
 • Ако вие не искате да приемете някое много важно решение, ако ви терзаят смутни съмнения и отговорът ви убягва, вземете този минерал в ръката си и започнете да мислите за вашите съмнения. След време ситуацията ще се разреши от само себе си. За това много ще ви помогне бисерната окраска.

Сила и влияние на лунния камък

За целебните свойства на адулара е известно от много векове. Ако човек е меланхолик, склонен да изпада в тъга, депресия и суицидни настроения, то лунен камък просто трябва да се носи постоянно в него;

Тибетските лечители го използват за лечение на епилепсия, заболяване на нервната система;

Също така лунен камък може да се използва при болезнени лечения на жлъчните пътища, при паралич, безсъние;

Той също така е способен да лекува треска, да сваля температурата, може да лекува от грип и ангини;

Болести на гръбначния стълб и счупвания също се поддават на лечения с лунен камък;

Адуларът подобрява храносмилателната система и очиства организма;

Той се препоръчва на хора с психически разстройства, а също така възпрепятства появяването на инфекции в организма;

Минералът възстановява хормоналния баланс, стимулира репродуктивната функция и също така помага при раждане, детето да се появи бързо и без патологии.

Минералът и знаците на зодиака

Адуларът – това е камък на Луната, а тя, както е известно, много обича водните знаци и затова той бива много по-благосклонен именно към тези, които са представители на този зодиакален кръг.

 • На овните и козирозите такъв талисман няма да помогне, а само ще навреди.
 • На телците ще помогне да се свали напрежението и ще намали стреса.
 • Ще направи близнаците по-уравновесени.
 • Ще избави рака от безпокойство по маловажни неща.
 • Ще пробуди мъдростта у лъва.
 • На девата ще подари семейно щастие и хармония.
 • Ще помогне на везните да бъдат в мир със себе си.
 • Скорпионите ще придобият увереност в собствените си сили.
 • Стрелците ще могат бързо да решават всички проблеми, ще намират изход от всякакви сложни ситуации.
 • Ще избави водолеите от ината.
 • Рибите ще получат подкрепа в бизнеса и финансовите дела, а също така ще усили интуицията им.

Говорете на своя талисман,

лунен камък талисман

Можете да носите лунен камък в портфейла си, ще ви помогне доста!

той помага. Но го прави само когато ние сами го помолим да ни помогне (в началото на пълнолунието застанете на място, което е добре осветено от Луната и си задайте желание, то скоро ще се сбъдне).

Вие носите ли лунен камък? Как ви действа? Знаете ли как би трябвало да действа на останалите? Под каква форма трябва да се носи? Пишете ни по-долу в коментарите! Нека да бъдем полезни на всички, които искат да научат повече за този камък! И не забравяйте да ни споделите в социалните мрежи като Фейсбук, Гугъл Плюс, Туитър и другите, ако намирате нашия материал за полезен!
Статията продължава ТУК: и ТУК: !

Важно видео на руски: Лунен камък №1:

Важно видео на на английски: Лунен камък №2.

Източници за подготвянето на темата:

 1. https://en.wikipedia.org/wiki/Moonstone_(gemstone)
 2. http://www.inmoment.ru/magic/healing/moonstone
 3. http://www.crystalvaults.com/crystal-encyclopedia/moonstone
Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: