ВИЖ най-ужасните и нови видове животни! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Животът на планетата Земя крие странни същества и страшни чудовища

Гигантските калмари са властелините на мрачните дълбини. Последните данни сочат, че дължината им надминава 20 метра. Съвсем рядко те попадат на повърхността, защото обитават океанските бездни на дълбочина от 1000 до 6000 метра. Единствено дълбоководните изследователски камери запечатват техния странен живот.

Гигантските калмари нападат дори китове

Оръжието им са техните вендузи снабдени с остри зъбци, следи от които са откривани по телата на най-големите морски бозайници – стотонни китовете с размери над 30 метра.

Миксина е най-необичайният хищник в океана. Нападайки жертвата си, тя пробива отвор в тялото и се напъхва цялата вътре. После спокойно изгризва първо дробовете и вътрешностите на своята безпомощна жертва, докато накрая остане само скелет, с развяваща се кожа по него. Тя се смята за един от най-противните хищници на планетата.

Най-жестокият хищник в океана

Откриването на нов вид животни става случайно. Те съвсем не се крият, просто учените не са гледали където трябва и затова не са ги забелязали.

Прилепът Йода

Прилепът Йода. Дребната летяща мишка се храни с плодове. Открита е в региона на Папуа, Нова Гвинея едва през 2010г., поради изолираните планински райони, които обитава. Муцунката й прилича много на Йода от Междузвездни войни и затова е наречена така.

Лесула

Лесула е съвсем нов вид маймуна, класифициран от учените при изследване на тропическите гори на Конго. Въпреки че е добре познато на местните, зверчето е останало неизвестно за научния свят. През последните 28 години са открити само 2 нови вида маймуни.

Жаба Пинокио

Жаба Пинокио Малката жабка наистина прилича на приказния герой. Открита е съвсем случайно, тъй като скочила направо в палатката на учените, изследващи фауната в планините Фожа. Описва я за пръв път херпетологът Пол Оливър. По негови предположения тя е нов вид дървесна жаба.

Акула циклоп

Акула циклоп. Изключително рядка акула циклоп е уловена наскоро във водите край Мексико. Това е един от най-странните нови обитатели на океана . 56-сантиметровата риба има само едно око. Предполага се, че това е вродена аномалия на акула-албинос, тъй като те обикновено не оцеляват и биват изядени от събратята си.

Боян Петракиев

Включете се в нашата група във Фейсбук:
ВИЖ най-ужасните и нови видове животни! (СНИМКИ+ВИДЕО)
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “ВИЖ най-ужасните и нови видове животни! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *