Jaws
Челюсти

Виж кои реални случаи станаха хитови холивудски филми!

Надписите „по действителен случай“ под заглавието на филма обикновено са рекламен трик

Изненадващо холивудската машина за пари понякога не лъже и наистина зад касовите заглавия стоят реални случаи. Ето някои от по-известните хитови заглавия и не толкова популярните, с истинските им истории, разкрити от три5девет.бг.

Роки (Rocky) В главната роля от филма изгря звездата на Силвестър Сталоун. Историята на Роки Балбоа само в някои детайли се различава от реалния живот на малко известен боксьор на име Чък Уепнър. През 70-те той мачка наред, докато накрая пада от самия Мохамед Али.

Роки

Биографията му се различава нищожно – работел е като пазач, а не месар, иначе съвпадението е шокиращо. Спорът за авторство приключва с неизвестна сума в зелено, след среща в съда през 1976 г.

Челюсти

Челюсти (Jaws) Хитовият трилър е доста украсен със специални ефекти, а за акулата може спокойно да се каже: „те такова животно нема!“ Интересното е, че има реален случай, който може да се смята за основа на сценария. В Ню Джърси през 1916 г. за кратко жертви на акула стават 4 души. Хората изпадат в паника и обявяват война на хищниците. Във вестници от онова време има описания и в сравнение с тях размерът на акулата е „малко“ преувеличен, но реакциите на хората и жертвите не са.

50 първи срещи

50 първи срещи (50 First Dates) Свежата комедия с участието на Дрю Баримор и Адам Сандлър разказва историята на влюбения, който всеки ден бърза да спечели отново своята любима, понеже заради тежка мозъчна травма, тя забравя всичко преживяно щом заспи. Това е драма за британката Мишел Филпотс. Тя претърпява две травми на главата през 1985г и 1990г, и в резултат спомените й се заличават, щом легне да спи. Разликата е, че тя е омъжена и нейният съпруг всеки ден й напомня за семейството чрез стотици снимки.

До Ада и обратно

До Ада и обратно (To Hell and Back) Историята във филма е поразяващо истинската и невероятна съдба на Оди Мърфи, а в главната роля е самият той. Оди едва се записва доброволец през Втората световна война, защото е същинска „хилка“ -167см и 50 кг. Обаче както показва историята му, екранизирана по неговия автобиографичен роман, той става истински герой и се завръща от войната жив, с 33 медала. Най-кървавата и удивителна история е когато той начело на едва 19 оцелели от 128 души взвод, удържа фронта сам срещу настъпващата армия. Останал без муниции, той се качва в горящ танк и с неговата картечница задържа врага, докато дойде подкреплението.

Мъже зад Слънцето

Мъже зад Слънцето (Men Behind the Sun) – една стара лента – хорър, посветен на зверствата на войната. Историята на „отряд 731“ се покрива с фактите. Създаден от японците през войната, „731“ са тествали химически и биологични оръжия върху военнопленници. В търсене на прага на издържливостта са режели живи хора на парчета, замразявали са ги, заразявали са ги с чума и са прилагали всякакви брутални изтезания.

Боян Петракиев

За Боян Петракиев

Казвам се Боян Петракиев. Завършил съм „Българска филология” и „Журналистика”. Част от екипа на Марс Медия съм от 2009 г., като основно работата ми може да видите в сайтовете Chudesa.net, Razkritia.com, Zasada.bg, Lechitel.net, Mamita-bg.com, Zdrave.ws, Figurata.com.

Прочети още

циганско гадание за щастлива любов

Циганско гадание за щастлива любов и брутално гадаене на случаен телефон

Ще ви предложим едно интересно циганско гадание за щастлива любов и още едно, което обаче …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *