В Индия магьосниците ги горят. Е, не на всякъде… Само в отдалечените райони, и само ако правят заклинанията си голи. Друго задължително условие е, магьосниците да са мъже. В България магьосниците имат един по-друг статут, но това е друга тема.

Вандалско е да драснеш клечката и да изгориш жив човек, само защото си имал подозрения, че той е виновен добитъка да измре масово. Но, зад красивия Тадж Махал и толкова актуалната напоследък йога – това е Индия. Смърт, загадки, мизерия и мръсотия. Ако го нямаше това, тази страна едва ли би била толкова харизматична. Интересното в случката с изгорените магьосници, че жени са сторили това отвратително деяние. Ако трябва да цитираме първоизточника India Today, то жертви на побеснелите жени са 65-годишният Narsimha и 70-годишният Elayya. Двамата от доста време се държали подозрително. Малко преди да пламнат като факли, пенсионерите били забелязани в покрайнините на селото Kaytapur да изпълняват ритуал, който се видял странен на жените: мъжете били голи и правили заклинания с лимони и Vermilion (живачен сулфид).

След като се случили няколко поредни нещастия, селяните решили че вина имат магьосниците. Издебнали ги, залови ли ги и ги завлекли на едно безлюдно място в покрайнините на селото. Там магьосниците били пребити, завързани, залети с керосин и изгорени живи.

Вандалска история. А уж живеем в 21 век. По тази логика де що има политик в България отдавна трябва да се е превърнал в пепел, след злините, които всеки един от тях е сторил на страната ни…

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: