Уникален природен феномен смая света! (ВИДЕО)

Уникален природен феномен ще спре дъха ви пред величествените снимки, запечатали как бълва синя лава от кратера на вулкан

Уникален природен феномен смая света. Това невероятно чудо ще спре дъха ви пред величествените снимки, запечатали как бълва синя лава от кратера на вулкан, разположен на прочутия остров Ява, в Индонезия, разкриха новината PopSci, цитиран от БЛИЦ.

vulkan

Синя лава на вулкан

Това е вулканът Иджен, който всъщност представлява огромен вулканичен комплекс, който си има един активен кратер, с дълбочина от повече от 200 метра. Цветът на този природен феномен е наистина нетрадиционен.

Синият цвят на лавата се дължи на много наситеното съдържание на сяра. А това прави много регионът на вулкана Иджен изключително токсичен, съобщи obekti.bg.

Още интересни факти за този вулкан – уникален феномен и неговата синя лава можете да прочетете ТУК.

Не винаги действието на един уникален природен феномен като вулкан е разрушително и пагубно.

Преди време писахме как в Тихия океан, много близо до Япония, изригна вулкан.

Часове по-късно от японската брегова охрана съобщили, че от този неочакван вулкан се е родил нов уникален природен феномен – малък остров.

Това не може да се нарече голям остров, защото неговият диаметър е едва 200 метра, но пък е уникален природен феномен, защото е роден от вулкан.

За него можете да прочетете ТУК.

сподели бутон

Уникален природен феномен смая света! (ВИДЕО)
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *