Учен неочаквано разбра, че 30-годишната му теория е доказана

Професор Андре Линде от Станфордския университет в САЩ изненадващо разбра, че вече има открити доказателства за съществуването на т.нар. гравитационни вълни – теория, разработена от самия него преди цели 30 години

Видео, качено в YouTube, показва този изключително емоционален момент за професор Линде и неговата съпруга и колежка Рената Калош, които са посетени в дома си от човека, доказал самата теория – професор Чао-Лин Куо. Изумлението на семейството е толкова огромно, че Куо трябва да повтори новината няколко пъти, след което тримата отбелязват подобаващо сензационното откритие, изпивайки по чаша шампанско.

теория Големия взрив

Професор Андре Линде изненадващо разбра, че има доказателства за т.нар. гравитационни вълни – теория, разработена от самия него преди цели 30 години

Става въпрос за теория на Андре Линде отпреди 30 години, в която той за пръв път допуска съществуването на екзотичните гравитационни вълни, появили се непосредствено след Големия взрив, родил всичко съществуващо. Десетилетия наред тази теория така и не получава научно потвърждение, докато късметът най-после не се усмихва на физика Чао-Лин Куо, който заедно със своя екип успява за пръв път да заснеме мистериозните гравитационни вълни по време на експеримента BICEP2, проведен на Южния полюс, с което на практика доказва и труда на Андре Линде отпреди три десетилетия.

Научното откритие е от такъв мащаб, че най-вероятно 30-годишната теория ще донесе на професор Линде Нобелова награда, с която световната научна общност ще изрази признанието си за приноса му в развитието на физиката.

Учен неочаквано разбра, че 30-годишната му теория е доказана
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *