Това е толкова невероятно, че трябва да го видите!

Свирепа овца нападна огромен вълк – това е толкова невероятно, но е самата истина

Нещо странно става не се само с хората, а и с природата. Аналогията с това, което се случва у нас, е потресаваща. Ролите се разменят. Хищникът бяга с подвита опашка, подгонен от своите жертви.

И кротките овце озверяха! Това показва невероятно видео, което се появи преди дни в световната мрежа. Според поясненията, случката е заснета в планинския масив Тронделаг, в Норвегия. Може да не повярвате на очите си, сякаш приказката за седемте козлета и лошия вълк оживява, само че с други герои.

Свирепа овца нападна огромен вълк

Свирепа овца нападна огромен вълк

Край планинския път кротко пощипват трева една овца с две агънца. На края на гората се появява гладният вълк, оглежда лесната плячка и спокойно се отправя към тях. Овцата усеща надвисналата смъртна заплаха и противно на всичко известно за „овчедушието“, не чака страхливо, а внезапно се спуска срещу зъбатия звяр. И тогава се случва невероятното: вълкът подвива опашка и побягва. Изглежда той е потресен не по-малко от наблюдателя. Кой би очаквал такава смелост от беззащитното животно? То реално няма с какво да се бори с хищника, освен с дързостта си.

Дали е майчиният инстинкт или нещо друго, но овцата изглежда наистина освирепяла. Вълкът отминава десетина крачки, но се сеща, че е гладен и опитва пак да нападне. Овцата обаче действа твърдо и безкомпромисно. Скача насреща му с такава настървеност, че на хищника не остава нищо друго, освен да избяга с празен стомах, страхливо подвил опашка.

Ето на какво са способни беззащитните, когато осъзнаят, че са сила.


Боян Петракиев

Това е толкова невероятно, че трябва да го видите!
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

7 коментара по “Това е толкова невероятно, че трябва да го видите!

  1. tazi ovca e maika I za6titava malkite si tova e normalno za prirodata.

  2. Направо бецка-стръвница 🙂

  3. овца- стръвница.е щом овцетв се събудиха,е време и ние да направим същото.

  4. po skoro vulkut si igrae ot kolkoto the lovuva I tova si li4i ot pohodkata mu I ezika na tqloto…

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *