Още от дълбоки времена се вярва, че не е добре човек да хвали сам себе си, защото в противен случай рискува да си навлече куп нещастия. Скромността не само краси човека, но и му служи за надеждна защита от урочасвания.
Нашите предци толкова много са се боели от гнева на боговете, че се страхували да признат дори заслужените си победи. Всеки от тях е знаел, че човек не бива да се опитва да се равнява с тях, защото ще навлече гнева им. Хората, които са се възгордявали, били наказани – боговете ги лишавали от постиженията, успеха и късмета им.
Разбира се, оттогава човечеството многократно е сменяло боговете си, но суеверието е доживяло до наши дни и си остава в пълна сила.
Когато хората говорят открито за своите планове, те дават повод за сплетни и стават обект на внимание от страна на недоброжелателите си. Съветът ни към вас е да държите езика си зад зъбите и да запомните, че понякога мълчанието е злато.
Завистниците, които ви омайват със сладки приказки, са истинска заплаха, защото могат да ви навлекат всички нещастия на света.
Колкото и да е благосклонна съдбата към вас и вашите близки, старайте се да не говорите за това и избягвайте мазниците, които ви обсипват с комплименти.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: