Сензация: генетиката разкри истинските прародители на човешкия род!?

Човекът е плод на любовта между женско шимпанзе и прасе – това скандално  предположение представи едно от светилата на световната генетика

Сензационното изявление на д-р Юджийн Маккарти, специалист по генетика от университета на Джорджия, че човекът е кръстоска на шимпанзе със свиня, неочаквано дава обяснение на някои „чисто човешки“ черти, коментират интернет потребители с чувство за хумор. Вече няма защо да се притесняваме от свинщината наоколо, както и от това, че ни правят постоянно на маймуни – това било вродено на човеците!?

Напълно сериозно ученият разкрива, че доколкото хората имат много общо с шимпанзета, в човешкия генотип присъстват елементи, които липсват у приматите.

lyubov-svinja-i-shimpanze

Сензация: любовта на свиня и шимпанзе е родила човека!?

Д-р Маккарти смята, че тези черти вероятно са в резултат на кръстоска още в зората на времето. Само едно животно притежава онези характеристики, отличаващи хората от техните братовчеди – приматите и това е най-обикновеното прасе.

Д-р Маккарти развива своята изумителна хипотеза в статия, публикувана на своя сайт. Генетикът подчертава, че това е само хипотеза, но може да се намерят изумителни доказателства в нейна полза.

Шимпанзетата са най-близките роднини на човешкия род и за това има генетични доказателства. Въпреки приликите, има голям брой анатомични разлики между двата вида, посочва д-р Маккарти. Някои човешки характеристики, като неокосмената кожа, подкожните мазнини, светлите очи и чувствени мигли, са присъщи на прасето.

Има и някои не толкова очевидни, но мистериозни прилики между човека и свинята в органите, пише Daily Mail.  Всъщност, сърдечни клапи и кожа от прасе, се използват отдавна в медицината, поради тяхната абсолютна съвместимост с човешкия организъм.

Според  д-р Маккарти, вероятно човекът е резултат на многократно „обратно кръстосване“ на това потомство с приматите, тъй като човекът повече прилича на шимпанзе, отколкото на прасе. Според светилото на генетиката, хибридът между шимпанзе и прасе би станал устойчив, и би могъл да създаде това, което наричаме днес човек.

Сензация: генетиката разкри истинските прародители на човешкия род!?
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *