Рибар направи най-големия улов в живота си

Китайски рибар изненадващо направи най-големия улов в живота си, който му донесе изумителните 130 млн. долара

Главен герой в историята е 58-годишният рибар Мин Куок, който неотдавна излиза както всеки ден в морето, за да улови известно количество риба. Не след дълго в мрежите му наистина се улавя нещо, но когато го изтегля на повърхността, разочарованието му е голямо, тъй като се оказва, че е уловил не риба, а само един огромен дънер.

Първоначално намерението на разочарования рибар е незабавно да изхвърли дънера обратно в морето, но тъкмо когато се кани да направи това, долавя някаква много силна миризма, разнасяща се от дървото.

рибар дърво

Китайски рибар изненадващо направи най-големия улов в живота си, който му донесе изумителните 130 млн. долара

Той обелва част от кората, под която неочаквано изтича гъста жълтеникава течност.

Оказва се, че това всъщност е парче от алено дърво, много ценено и използвано в медицината и парфюмерията. Специалисти потвърждават, че това е именно част от т.нар. agalwood, чиято цена в Китай е над 1 млрд. юана, което се равнява на 130 млн. долара.

Щастливият рибар заявява, че възнамерява да продаде скъпоценния дънер, а част от огромната сума, която ще получи за него, ще дари за благотворителност.

Традиционната китайска медицина смята аленото дърво за диаманта сред растенията, тъй като се счита, че то акумулира космическа енергия и притежава голяма сила.

Рибар направи най-големия улов в живота си
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *