ревностНенапразно психолози наричат ревността болестно състояние. Хората, които изпитват това чувство, много трудно успяват да избягат от него. За нещастие последствията много често са пагубни за организма на ревнивеца.

Професор Симонели от университета по психопатология в Рим констатира все по-честото явление – крайна ревност, особено сред младото поколение.

Оказва се, че хората, които са склонни да ревнуват половинките си до лудост, страдат от непрекъснати болки в стомаха, главоболие, имат проблеми с храносмилането, губят апетит. Ревността може да е основна причина за проблеми със съня.

Когато ревността стане патологична, тогава става страшно. Учени доказаха, че появата на натрапчивото чувство кара човек да се страхува от това да бъде излъган, при което спада равнището на хормонаболестта-ревност серотонин, който е главния „виновник“ да бъдещ щастливи.

Ревнивците често пъти посягат към живота на друг човек, както и на собствения си, защото губят здравия си разум, заслепени от силното чувство на ревност.

Хората, които ревнуват рядко си го признават. Много често не осъзнават сериозността на проблема. А тези, които наистина хващат половинките си в изневяра имат усещането за свиване на сърцето и понякога на пълно вцепенение, което може да докара сериозни здравословни проблеми, дори и смърт.

нумерология

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: