Параклис – чудо се появи на дърво

Параклис – чудо се появи на дърво във Велико Търново

Върху дърво, което расте в парка „Света гора“ в болярския град, някой неизвестен е направил импровизиран параклис. На плоскост като икона са изобразени ликовете на Св. Иоан Рилски, на преподобна Стойна и на Вангелия.

Импровизиран параклис на дърво във Велико Търново

Импровизиран параклис на дърво във Велико Търново

Под ликовете на светците е изписан текст, според който всеки, който отправи молитви за себе си и за целия български народ, ще получи здраве, просперитет и късмет.

Под иконата е поставен и друг надпис. Той гласи, че всеки който страда от някакви болести и легне под дървото, болестта ще бъде изсмукана от почвата. После ще отлети към Небето. Там ще се трансформира в положителна енергия и отново ще се върне към Земята.

На земята под същата тази икона на дървото има наредени много свещи, някои от които  горят през деня, а другите – не са използвани. Преминаващи хора се спират, палят си свещ за здраве и продължават своята разходка, писаха в БЛИЦ.

Все още е загадка кой е превърнал това дърво в параклис и кой е преценил, че точно това място е лековито. Но пък има доказателства за силата на друго място.

Това е Кръстова гора. На 14 септември – Кръстовден хора от цялата страна ще се отправят на това Свято място, за да участват в среднощните служби и бдение.

Някой отиват да търсят помощ и лек от Господ, за да се излекуват или да разрешат своите проблеми. Други ще отидат да изкажат благодарност за получените дарове.

Тази година Кръстовден се пада в събота и броят на вярващите ще бъде много по-голям. Въпреки това, който желае, нека да помисли дали не иска да участва в духовния празник на Кръстова гора. 

 

сподели бутон

Параклис – чудо се появи на дърво
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *