Суеверия и корали пазят влюбените

Широко разпространено суеверие е, че в никакъв случай не бива да си разменяме с интимния партньор платнени носни кърпички. Те са символ на сълзите и също по свой начин говорят за разлъка. По-добре услужи на човека на сърцето си с дребни, за да си купи кърпичка, отколкото да му дадеш своята, съветват психолози.

Ако искаш да привлечеш даден мъж пък, подари му корал. Неслучайно римлянките носели украшения, нанизани с множество подобни екзотични „цветя“. Счита се, че именно по този начин са привличали представителите на силния пол, защото са дар от боговете. Италианките носели корали в пазвите си, за да се предпазят от зли духове. Казват, че притежават магическата сила да отнемат напрежението, премахват депресията и помагат за хармония в интимните отношения. Според поверието жените трябва да носят корали с дупки, а за

мъжете да са червени. Някои вярват даже, че за да се предпази семейството от постоянни кавги, „дъщерите на морето“ както наричат коралите, трябва да се докоснат до всички врати в дома.

Освен в сферата на любовта, англичаните ги ползват като средство срещу ангина. Други народи окичват децата с гердани от корали, за да си сменят по-лесно млечните зъби.

Суеверия и корали пазят влюбените
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *