Мароканката Зара забременяла през 1959 г. на 26 годишна възраст. Деветмесечната бременност протекла без усложнения. Когато дошло време да ражда, болките били много силни и изплашен за живота й, нейният съпруг я завел в болница. Там пред очите на Зара починала млада бременна жена, лекарите не успели да спасят и бебето й. Изплашена, че подобна съдба очаква и нея, мароканката избягала от болницата. Болките й продължили още няколко дни, а дългоочакваното дете така и не се родило.

Минали много години и когато станала на 75 години, болките й неочаквано се върнали. Тя отново се обърнала към лекарите за помощ. Ултразвуковото изследване показало в коремната й кухина наличие на тяло, чийто произход лекарите не могли да обяснят.

На жената били направени пълни изследвания, които показали, че твърдата маса в организма на Зара не е нещо друго, а вкамененото тяло на нероденото дете. Нужно било веднага да се направи операция, защото всяко забавяне би довело до смъртта на пациентката. Операцията продължила 4 часа. Лекарите успели да извадят от тялото на жената не много голям плод – около 3 килограма и 42 сантиметра дължина.

Феноменът е много рядък – до 1900 година са описани по-малко от 38 подобни случая, а в момента те наброяват не повече от 300. Най-древният вкаменен плод бил открит при разкопки на територията на САЩ, чиято възраст е повече от 1000 години.

„Психо“ 

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: