РАЗКРИТИЯ ЗА ПРОИЗХОДА НА ВСЕЛЕНАТА ПОРАЖДАТ НОВИ ЗАГАДКИ

Най-накрая се установиха твърдо няколко факта, които ще спомагат да се разясни смътният спор за произхода и началото на Вселената. Това стана след близо 5 години проучвания и наблюдения със сателита WMAP (Wilkinson Microwave Anisotropy Probe), собственост на НАСА, който надмина предшественика си Коб по функционалност, преценявайки температурните разлики във Вселената, когато тя е била само на 380 хиляди години.

Преди няколко години орбиталната обсерватория позволи да се установи точната възраст на Вселената – 13,7 милиарда години – и потвърди съществуването на тъмната енергия. Тогава откритието предизвика вълнение, но сега, когато работата е завършена, е време за фойерверки.

ПЪРВИЯТ ФАКТ свидетелства, че море от неутрони е съставлявало Вселената. Тъй нареченият “cosmic neutrino background”, т.е. космически фон от неутрони наистина съществува и в началото е бил много по-плътен, отколкото сега (общо 10%). Останалото е представлявало 12% атоми, 63% тъмна материя и 15% фотони. Младият горещ Космос е бил реактор, който е произвеждал хелий, и теориите относно това, които сега са потвърдени, са предполагали и определено количество неутрони. Днес, след еволюцията, ситуацията е доста по-различна и неутроните представляват едва 1%. Намалели са и атомите (4,6% и то само във видимия Космос) за сметка на една по-плътна тъмна материя – 23%, а по време на последните епохи – тъмната енергия с впечатляващите 72%.

ВТОРИЯТ ФАКТ, установен с помощта на WMAP, засяга идеята, според която първите звезди са започнали да се сформират малко след като Вселената е навършила половин милиард години. “В миналото се смяташе, че това е станало след близо милиард години – съобщи Паоло де Бернардис, който е изучавал проблема в Антарктида – сега се оказва, че периодът е наполовина по-малък и това е важен факт.” Моментът е ключов, тъй като точно тогава свършва тъмната ера на Космоса.

ТРЕТИЯТ ФАКТ установява детайлите около феномена, наречен “инфлация”, който обяснява как Вселената се е разширила и изстудила. “Много от версиите за теорията на инфлацията бяха найнакрая отхвърлени – отбеляза Чарлс Бенет от университета “Джош Хопкинс” в Балтимор – благодарение на надеждните данни, с които разполагаме сега.”

РАЗКРИТИЯ ЗА ПРОИЗХОДА НА ВСЕЛЕНАТА ПОРАЖДАТ НОВИ ЗАГАДКИ
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “РАЗКРИТИЯ ЗА ПРОИЗХОДА НА ВСЕЛЕНАТА ПОРАЖДАТ НОВИ ЗАГАДКИ

  1. В теорията за Големия взрив има едно много съществено противоречие, което може да бъде обяснено, благодарение на тези нови разкрития за произхода на Вселената. Големият взрив започнал от „нищото“, където се появил един свръхплътен атом /това била нашата Вселена /, който по някаква причина се взривил и от него започнала на извира материя!!!. След известно време започнала борба между материята и антиматерията, която завършила с победа на материята и така се появила нашата вселена!!! Първо: как така от нищото ще се появи толкова много материя, макар и уплътнена до размерите на един атом?!. Второ: от къде пък се е взела антиматерията, която е започнала борба с материята? Нали преди това не е имало нищо? Ако и тя е излязла от този атом, защо не е рекомбинирала още когато е била толкова близко до материята, а се е намесила в борбата едва в откритото пространство?
    Тези абсурди идват, според мен, от това, че тази теория е следствие от някакви математически уравнения, които са нагласени за да се получи желания резултат, както е правил и „великият“ А. Айнщайн. Всички знаем, че неговата Теория на относителността и до ден днешен не може да намери приложение просто защото не е вярна. Не е вярна основно защото той отрича съществуването на най-важната съставка на Вселената – етера. А именно етера е средата, която е съхранила въпросната антиматерия, но понеже ние не виждаме етера, пък и не допускаме неговото съществуване, казваме че Вселената е произлязла от нищото. Антиматерията е останала в етера от умирането /изгарянето/ на предходната /антиматериална/ Вселена, която е изчерпала своята енергия и се е разпаднала. Идеята, че всичко е започнало от един свръхплътен атом, всъщност е символична и означава преломният момент, когато материята и енергията са изчерпили критичните си нива и започва преобразуването на Антивселената в нашата Вселена.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *