Най-известният знак на кабала е червеният вълнен конец, който те носят за защита от завистници и други негативни въздействия на лявата си китка.

Съществува своеобразен обред на завързването на нишката: трябва да помолите човек, който ви обича, да завърже конеца на 7 възела, а след това да произнесе молитва, защитаваща от уроки.

Именно наличието на червен конец на китката на попкралицата Мадона предизвика истински кабалабум в света. Кабала изповядват Деми Мури и Аштън Къчър, Стела Маккартни, Елизабет Тейлър, Барбара Стрейзънд, Мик Джагър и много други звезди. В известна степен до мистичното учение са се докоснали и певицата Марая Кери, светската лъвица Па-рис Хилтън, актрисата Линдзи Лоан и рокпевицата Кортни Лав.

Обществеността беше удивена от появата на червен конец и на китката на Дейвид Бекъм през 2004 година – може би под влияние на съпругата му Виктория. Мнозина смятат, че по кабалистични мотиви е заснет и фантастичният филм „Матрицата“.

Според специалистите съвременната кабала е забележителен пример за това, как древната духовна истина се трансформира и намира своя път в бъдещето. Основната книга на еврейската мистика е Зогар, а основните закони са дадени в Тора.

Защо знаменитостите избират юдаизма и кабалата? Всичко ново е добре забравено старо. Значението на юдаизма, който е устоял на времето, е връзката му с древната мъдрост и с актуалните въпроси на съвременността – ето кое потвърждава техния избор.

нумерология

Същите истини, правила и мъдрост могат да се открият в будизма, в християнството и в исляма. Важен е личният пример, истински вярващият проводник, мисионер, който запалва божествената искра на вярата в сърцето както на звездите, така и на обикновения човек.

И може би не е толкова важно дали кабалата дава жизнен успех на всяка цена, а това, че позволява човек просто да се осъзнае като личност…

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: