ЗДРАВИЯТ СЪН Е ИЗТОЧНИК НА СИЛА

За да спите здрав и сладък сън, послушайте съветите ни, помогнете си с прости и достъпни методи, много от които са използвали още нашите баби и дядовци

С помощта на сънищата можем да повдигнем завесата на тайните на вътрешния ни живот. А понякога сънищата свидетелстват за неща, за които нашето съзнание дори не подозира.

На сънищата трябва да се обръща внимание само ако са отчетливи и ярки, а също ако се повтарят често.

Ако ви се е присънила някаква безсмислица, която не е оставила никакъв спомен след събуждане, не се опитвайте да си спомните съня – няма смисъл.

Ако редовно ви измъчват кошмари, значи в подсъзнанието ви е заседнал някакъв сериозен проблем.

Не се опитвайте да забравите такъв сън – от това измъчващият ви проблем няма да изчезне, а само ще заседне още по-дълбоко в подсъзнанието ви и все повече ще ви пречи да живеете спокойно.

С кошмара може да се поработи, което ще донесе напълно осезаема полза. Ако кошмарът има реални корени и вие сънувате определена ситуация, която ви се е случила наяве, но не можете да забравите за нея, постарайте се да поговорите с близките си за това, да получите тяхната топлина, защита и подкрепа. Ако това не помогне, обърнете се към психолог – в този случай психологичната наука може реално да ви помогне.

Ако не знаете каква е причината за кошмара, сутринта се опитайте да си го спомните колкото е възможно по-подробно (можете да го разкажете на близките си).

Не се страхувайте, че ще преживеете още веднъж неприятните усещания, които са съпътствали съня ви. При тези спомени може да възникне конкретен образ, който да ви покаже откъде се е появил страхът ви.

Ако през последните дни много нервничите и преживявате, спите лошо, то не се чудете на тревожния сън, който ви е събудил и не го преживявайте – просто по този начин подсъзнанието ви помага да се преборите с дневните чувства.

Можете да настроите подсъзнанието си по такъв начин, че насън да ви помогне да решите някой сложен проблем, който е важен за вас.

КАКВО МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ?

Определете проблема, помислете за него, почувствайте какво точно ви безпокои. След това се отпуснете и по възможност поседете пред запалена свещ.

Още веднъж помислете върху проблема си, представете си го във всички подробности, нарисувайте картина на проблема в мислите си.

След това върху чист лист хартия ясно формулирайте въпроса си, а след това го нарисувайте колкото е възможно по-ярко. Сложете листа под възглавницата и легнете да спите. Решението може да се появи в съня като напълно конкретен изход от ситуацията или да се “яви” като образ.

Обърнете внимание на усещанията си по време на сън: ако ви съпътства добро приповдигнато настроение или спокойствие – значи отговорът на въпроса ви е положителен, а ако на сън сте се тревожили, а след събуждане неприятните усещания не минават, то въпросът няма да се реши във ваша полза.

ЗДРАВИЯТ СЪН Е ИЗТОЧНИК НА СИЛА
Гласувайте за статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *