Най-много токсини се натрупват чрез месото и тестените храни, почти всеки човек може да изброи плодове зеленчуци, които не яде с удоволствие. В същото време е добре да напомним, че именно този тип продукти най-силно действат почистващо за организма.

Едно денонощие гладуване в рамките на седмица също дава добри резултати. То дава възможност на тялото да се освободи от различните вредни вещества, които се натрупват – повечето храни, които човек поема всекидневно, предизвикват

киселинни реакции

т.е. способстват и за развитието на различни заболявания. Най-вредни от тази гледна точка са захарта, кафето, чаят, алкохолът, тестените изделия, месото, рибата.

Всеки, който е пробвал, знае, че да се храниш предимно с плодове и зеленчуци не е толкова сложно -дори през зимата има достатъчно сочни плодове, а независимо от липсата на някои зеленчуци, винаги може да се „измисли“ някаква салата.

Ако обичате да ядете месо или месни продукти, опитайте се това да не е повече от 2-3 пъти седмично. Натрупването на твърде много токсини, причинено от този тип продукти, е лесно да се разпознае по ред симптоми – главоболие, болка в очи те, физическа слабост, умствена умора. Разбира се, тези признаци не са страшни, но са сигнал, че състоянието на организма може да се влоши.

Ако пък в менюто ви преобладават тестените изделия, добре е да не ядете изобщо

месо и мазнини

По принцип и това не е достатъчно – в такива случаи специалистите препоръчват също да се спре употребата на захар и въглехидрати. Тях можете да си набавяте под естествена форма – чрез плодове и зеленчуци.

Много белтъчини съдържат различните видове ядки и най-много орехите.

нумерология

Разбира се, много от описаните по-горе неприятни за организма състояния могат да се дължат и на някакво заболяване. Ако обаче вече сте били на лекар и той не е установил нищо обезпокояващо, най-вероятно наистина имате

лош режим на хранене

Най-малкото, което можете да направите, е да го промените веднага, най-доброто – поне веднъж да погладувате. 2-3 денонощия наистина могат да направят чудеса. В крайна сметка решението е на всеки отделен човек, защото се касае за неговото лично здраве.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: