Феноменът „бременни мъже“ се корени в израждането на еднойячни близнаци. Хората наоколо мислят, че става дума за рак на стомаха, но истината е съвсем друга…

Коремът на индиеца Санджу Багат бил толкова пораснал, че той изглеждал като бременен в деветия месец. Рак на стомаха – била категоричната диагноза на близките му.

Живеещият в град Нагпур, Индия, Багат казвал, че цял живот се е срамувал от огромния си корем. Една нощ на 1999 г., проблемът му прераснал в нещо повече от козметичен дефект.

Вижте също така и ТЕЗИ МАТЕРИАЛИ ЗА БЛИЗНАЦИ:

1. Топ истории от най-мистериозното, свързано с близнаците! 2. Най-изненадващите факти за близнаците; 3. Всичко за сиамските близнаци; 4. Паранормално явление ли е връзката между близнаците?

Линейка закарала 36-годишният мъж в болницата. Докторите смятали, че той има гигантски тумор или рак на стомаха и решили да го оперират и да премахнат причината за издутия му корем.

еднояйчни близнаци fetus in fetu бременни мъже 2

В Индия има случаи на оцеляване на еднояйчния близнак след навременна операция.

«На практика туморът беше толкова голям, че притискаше диафрагмата и го оставяше без дъх, – казва доктор Аджай Мехта от болницата Тата Мемориъл в Бомбай. – Поради забележителния размер на тумора, ни беше доста трудно да оперираме. Сблъскахме се с множество проблеми. »

нумерология

Доктор Мехта твърди, че обикновено туморът се вижда още веднага след хирургическата намеса. Но докато оперирал Багат, д-р Мехта забелязал нещо невиждано – когато проникнал по-надълбоко в стомаха на Багат, избликнал силен фонтан от течност и се случило нещо изключително.

«За мое огромно удивление и ужас можех буквално да се здрависам с някой, който подаваше ръка отвътре, – казва докторът.- Това беше истински шок за мен.»

Премахване на мутиралото тяло.

Една от лекарките си спомня този ден в операционната си спомня:

«Той пъхна ръце вътре и каза, че напипва доста кокали, – казва тя. – Първо изскочи един крайник, след това още един. След това се видяха части от гениталии, после коса, челюст, крайници, пак коса.»

В стомаха на Багат имало странно, полуоформено същество, което имало много развити крака и ръце. Ноктите му били страшно дълги.

«Бяхме ужасени. Бяхме объркани и смаяни» – казва Мехта.

Мутирало тяло вътре в тялото на мъжа.

На пръв поглед изглежда, че Багат направо е родил. В действителност д-р Мехта е премахнал от стомаха на Багат мутиралото тяло на неговия еднояйчен брат-близнак. Багат е имал една от най-рядко срещаните медицински диагнози— fetus in fetu.

Това е много рядко срещана аномалия когато фетусът (плодът) е затворен в тялото на своя близнак. Този затворен във вътрешността на близнака си фетус може да оцелее, дори и след раждането, като паразит, който сформира структура, подобна на пъпна връв, свързана към кръвоносната система на близнака, като дори расте, до момента, в който не започне да пречи на гостоприемника и лекарите не го отстранят по оперативен път.

Д-р Мехта цитира медицинска литература, според която в света има по-малко от 90 случая на fetus in fetu.

еднояйчни близнаци fetus in fetu бременни мъже

Fetus in fetu е загадка, която все по-често намира разрешение.

Fetus in fetu се случва в ранна бременност с еднояйчни близнаци, когато единият фетус обхваща и обгръща другия. Доминантният фетус расте, докато потенциалният му близнак живее като се храни като паразит от своя близнак – гостоприемник. Обикновено и двамата близнаци умират в усилията си да си поделят плацентата.

Понякога, което всъщност е случаят с Багат, близнакът-гостоприемник оцелява и се развива. Това, което прави случая толкова необикновен, е че 36 години никой не е дори подозирал, че Багат има близнак в себе си.

Багат казва, че се чувства повече от облекчен след операцията. Той въобще не се интересува какво е правил д-р Мехта, нито какво е вадил от корема му.

«Дори не пожела да го види, защото съществото изглеждаше отвратително» – казва Мехта.

Но да избегнем кървавите детайли!

В Багат нямало никаква плацента – паразитният еднояйчен близнак бил свързан директно с кръвоносната му система. Веднага след операцията болките и невъзможността да диша изчезнали и той се възстановил незабавно.

Случаят може да е само медицинско чудо за докторите, но за Багат то е било източник на подигравки и срам. През целия му живот съселяните му са го побърквали от подигравки за това, че е бременен. Иронията е в това, че, до известна степен, са били прави.

Днес Багат е в добро здраве и води нормален живот, макар и все още да му се подиграват. Поне знае със сигурност, че няма рак на стомаха.

«Те все още се майтапят с мен. Все ми казват, че най-накрая съм се решил да родя с операция» – казва Мехта.

Включете се в нашата група във Фейсбук:

Получавайте първи ЧУДЕСА.НЕТ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК: